Home Borítómustra Borítómustra – Íme, a Stepbrother Dearest nemzetközi könyvborítói

Borítómustra – Íme, a Stepbrother Dearest nemzetközi könyvborítói

Itthon is nagy sikert aratott Penelope Ward regénye, a Stepbrother Dearest – Legdrágább mostohabátyám. Külföldön is sok helyen megjelent már a regény, de nem kapta meg mindenütt az eredeti borítót úgy, mint itthon.

Alább összeszedtem, hogy mely országban milyen külsővel jelent meg a regény, és véleményeztem is. Íme!

FRANCIAORSZÁG

Alapvetően tetszik az elgondolás, hogy egy vizes felületű üveg mögül nézzen ránk Elec, a kék szín viszont teljesen kivehetetlenné veszi az arcot és furán fest így.

GÖRÖGORSZÁG

Ezt a képet egy rakat borítón láttam már, de talán ehhez illik a legkevésbé. Egy bohókás Young Adult regényt sejtet, ez pedig nagyon nem az.

LENGYELORSZÁG

Kétségkívül gyönyörű a srác szeme, de más pozitívumot nem tudok elmondani a borítóról, mert annyira a pofánkba van tolva a srác képe. A cím és a kiírások is hülyén mutatnak így.

Stepbrother Dearest von Penelope Ward
NÉMETORSZÁG

Nem tudom, hogy ez most cuki vagy szexi akar lenni, de a végeredmény szerintem rémgyenge. Alapvetően jó az ötlet, hogy Greta legyen a borítón, de mi ez a fülmánia? Szagol vagy harapni akar?

OLASZORSZÁG

Egyszerű, visszafogott, alapvetően tetszene, a szürke kép is jól harmonizál a színes betűkkel. Egyedül a modellel van gondom, kissé idős Elecnek.

SPANYOLORSZÁG

Bravó, szerintem ez a legjobb, legtökéletesebb a mezőnyben. Jól elkapta az eredeti borító hangulatát, kellően szexi lett, és a cím kiírása is látványos. Oké, az eredeti szebb, de ez sem marad le sokkal mögötte.

SZERBIA

Kétség sem fér ahhoz, hogy nagyon szexinek akarták megalkotni ezt a borítót. És igen, kétségkívül az lett, de egy New Adult könyvhöz talán túl szexi is, inkább egy erotikus könyv jutna róla eszembe.