Home Az írókról 10 érdekesség Gayle Formanről, a Ha maradnék szerzőjéről!

10 érdekesség Gayle Formanről, a Ha maradnék szerzőjéről!

A Csak egy nap megjelenése óta egyre ismertebb Gayle Forman neve hazánkban, holott előtte is olyan jelen volt a magyar irodalmi palettán a Ha Maradnék és a Hová tűntél? c. könyveivel. Előbbiből film is készült Chloe Grace Moretz főszereplésével.

gayle-forman-ha-maradnek

Az írónő  megosztott magáról pár érdekességet a hivatalos weboldalán, ezeket fordítottam le nektek, kiegészítve némi személyes véleménnyel.

1. “Én egy nő vagyok. Úgy tűnik néhányan kételkednek a nememben, ami meglehetősen zavaró ha láttad a szerzői fotómat” – Humorból csillagos ötös.

2. “Korábban újságíró voltam. Az első munkám a Seventeen Magazinnál kaptam. ” – Hahá, pacsi 🙂

3. “Amikor kicsit voltam, szerettem volna olyan nagyra nőni, mint a nap. Le voltam sújtva, amikor megtudtam, hogy ez nem egy karrier opció” – Mégis elérte a célját. Történeteivel sokunk perceit beragyogta.

Gayle Forman (középen) a Ha maradnék film főszereplőivel
Gayle Forman (középen) a Ha maradnék film főszereplőivel

4. “Már 64 országban jártam. Rengeteget utazom. Egyszer írtam is erről egy könyvet. A kedvenc helyem India volt, a legkevésbé kedvenc pedig Tonga. (Bocsi, Tonga)” – Remélem hazánkba is ellátogatott. Hm, jöhetne egyszer dedikálni. Kilométeres sorok várnák 🙂

5. “A semmiből is képes vagyok 20 perc alatt egy tucat muffint rögtönözni” – Aranyat ér ez a nő!

6. “A Ha Maradnék Adamjét a férjem, Nick inspirálta. Nem, nem találkozhatsz vele” – Pedig ezek után ki ne szeretne?

7. “Willemet a Csak egy nap-ból egy Dutch nevű srác inspirálta, aki dobott engem. Willem a bosszúm. Nem, te nem akarsz találkozni vele” – Ő, azt hiszem vele is szívesebben összefutnánk 🙂

Chloe Grace Moretz és Gayle Forman a Ha maradnék premierjén
Chloe Grace Moretz és Gayle Forman a Ha maradnék premierjén

8. “A valaha volt legrosszabb munkám az adatrögzítés volt. Érdemes még megemlíteni amikor egy hotelben voltam cseléd, vagy utazó virágárus lány” – Hajjaj, de legalább van miből inspirációt nyerni.

9. “Megtanultam, majd elfelejtettem három különböző nyelvet. Sajnos a francia nincs köztük” – Vajon melyik a többi?

10. “Tiniként annyira megszállottja voltam Molly Ringwaldnak, hogy elkezdtem úgy harapdálni az ajkamat, ahogy ő, mára maradandó sebhelyem is van emiatt. Pont ezért lettem Young Adult szerző” – Így kell egy ciki sztorit menővé kreálni.