Home Az írókról Tíz érdekesség Jeanne Ryan-ről, a Nerve – Idegpálya szerzőjéről

Tíz érdekesség Jeanne Ryan-ről, a Nerve – Idegpálya szerzőjéről

Már itthon is megjelent Jeanne Ryan regénye, a Nerve – Idegpálya, amiből ráadásul érkezik is a mozifilm Emma Roberts és Dave Franco főszereplésével. Ennek örömére összegyűjtöttem tíz érdekességet az írónőről. Íme!

#1 – Eddig két regénye jelent meg, a Nerve és a Charisma.

jeanne-ryan

#2 – Hatalmas családban nőtt fel, tizenegy testvére van. Két bátyjának pedig ugyanaz a keresztneve, amit a szülők véletlenül követtek el.

#3 – A világ számos országában élt, mint Hawaii, Dél Korea vagy Németország.

#4 – Mielőtt írónak állt, számos munkát kipróbált, például háborús videójátékok fejlesztéséből is élt.

nerve

#5 – A Nerve filmes jogait már aznap megvette a Lionsgate stúdió, ahogy megjelent a regény, tehát 2012 szeptemberében. Ez gyors volt!

#6 – Az írónő bevállalós, és mesélt a pénzügyekről is. A filmes jogok megvételénél kapott egy kisebb összeget. Miután pedig a film zöld utat kapott, és ténylegesen megkezdődtek a munkálatok, ismét fizettek neki a “képernyő jogokért“.

#7 – Egyszer szerepelt egy reklámban, amit le is vetítettek a Super Bowl alatt, de csak Európában. Ryan szerint egy felejthető leveses reklámról volt szó, de azért szuper lenne megnézni, ugye?

charisma

#8 – A második regénye a Charisma címet viseli, amiben a hősnő egy nagyon félénk gimis, aki hogy ezt leküzdje, egy génterápiás kezelésen vesz részt. Emiatt teljesen megváltozik a személyisége, de a terápia fertőző – és halálos. Az orvos pedig felszívódik…

#9 – Tinikorában nagyon szívesen elolvasta volna A Könyvtolvajt, mert szerinte ez a regény gyönyörű példája annak, milyen szép is lehet egy regény. Sőt, szerinte ha tiniként elolvassa A könyvtolvajt, hamarabb írásra adta volna a fejét.

#10 – Tiniként a Queen és David Bowie albumait hallgatta gyakran, de egy detroiti DJ dalait is szerette.