Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Borítómustra: Katja Millay – Nyugalom tengere

Igazi sikertörténet Katja Millay debütáló regénye, a Nyugalom tengere. Az írónő magánkiadásban adta ki először a kötetet, majd nem sokkal később egy nagy kiadó is lecsapott a regényre!

Napjainkra a Nyugalom tengere több tucat országban hódította már meg az olvasókat, köztük a magyarokat is, hála a Könyvmolyképző Kiadónak.

A szuper könyvhöz több stílusú borító is készült, akad több jó próbálkozás is. A KMK második amerikait vette át, ami – szerintem – a legszebb az összes közül. Győződjetek meg róla ti is, íme a teljes válogatás.

Ó, és a Nyugalom tengerét bátran ajánlom elolvasásra, csodás regény. Kritikát is írtam róla, ide kattintva elolvasható!

AMERIKAI #01

Lefogadom, hogy a Nyugalom tengere magánkiadás sikerében ez a borító is közrejátszott. Jó ránézni, szépek a színei, és a hold, illetve a pénzérmék jól reflektálnak a történetre is.

nyugalom-tengere-amerikai

AMERIKAI #02 + MAGYAR

Egyszerűen imádom ezt a borítót. Nagyon elgondolkodtató, jó az összkép, az ördög pedig a részletekben rejlik. Sokáig például rá se jöttem, hogy az ott a szélén két emberi arc, a tetejéről pedig olvadt fagyi folyik. (A fagyinak pedig van ám a könyvben jelentősége).

Annyira szép ez a borító, egyben van az egész, egy másik kiadás sem tudta szerintem legyűrni.

nyugalom-tengere-magyar

BOLGÁR

Oké, aláírom, ez a zongorás borító is nagyon jól néz ki! Tetszik a tipográfia, a képen az effektek. Éljen, hogy a zongora billentyűi töredezettnek hatnak, hogy néhány le van ütve, és eleve annyira jó az összkép. Imádom.

nyugalom-tengere-bolgar

CSEH

Ennél tipikusan azt érzem, hogy próbálták lemásolni az eredetit, csak nem volt bennük elég kreativitás hozzá. Saccperkábé olyan ez, mint amikor egy üdítő Coca Cola akar lenni, és S-Budget kóla lesz belőle.

nyugalom-tengere-cseh

FRANCIA

Giccsparádé. Hangjegyek, virágok, és még lepkék is, mindez pedig egy nagyon nem szimpatikus párral megbolondítva. Jajjksz.

nyugalom-tengere-francia

LENGYEL

Aranyos ez a lány, tetszik a tipográfia, tök jó ez a betűtípus. Szeretem azt is, hogy a kép alján ott az ég. Nem rossz munka, bár az eredetihez nem ér fel.

nyugalom-tengere-lengyel

LITVÁN

Tudom, hogy sokatoknak tetszik ez a festmény, és valóban látom benne a művészi értéket, de nekem akkor se nagyon jön be.

nyugalom-tengere-litvan

OLASZ

Imádom ezt a képet, több könyv borítóján is láttam már. Érzéki, szexi és jó látni a szerelmespár közti összhangot. Plusz szeretem, hogy lágy színekkel operál.

Csak nem tudom elképzelni a Nyugalom tengeréhez, inkább egy erotikusabb New Adulton látnám szívesen.

nyugalom-tengere-olasz

OROSZ

Ha csak a borító alsó felét nézem, az nagyon aranyos, szimpatikus a srác is, jó az egésznek a hangulata. A dőlt sáv is bejön, imádom, hogy a Hold belepofátlankodik.

Viszont a borító felső része nagy homály számomra, egyáltalán nem jön be. Kár érte.

nyugalom-tengere-orosz

NÉMET

Amit erre a borítóra mondhatok, hogy nagyon cuki! Simán a legcukibb mind közül!

nyugalom-tengere-osztrak

ROMÁN

Jajjksz, ha ezt így meglátnám, biztosan nem lennék kíváncsi a könyvre, annyira unszimpatikus a csaj. Azt viszont értékelem, hogy a napszemüvegére odaphotoshoppolták a tengert. (Minek ekkora napszemcsi? 🙂 )

nyugalom-tengere-roman

TÖRÖK

Cukiságfaktor van ám itt is! Édes a háttér, zabálnivaló a tipográfia, egyedül azt nem díjazom, hogy a lány kábé tizenháromnak tűnik, akit megront egy idősebb srác. (Vagy csak nekem ilyen mocskos a fantáziám 🙂 )

nyugalom-tengere-torok