Home Hírek Új magyar regény filmváltozata hódíthatja meg a világot!

Új magyar regény filmváltozata hódíthatja meg a világot!

Dragomán György egyike azon kevés magyar szerzőnek, akik külföldön is számottevő sikert tudtak elérni. A Fehér király regénye több, mint húsz országban jelent meg, mint Amerika, Spanyolország vagy Dánia. Mostanra pedig már elkészült a filmváltozat is!

a-feher-kiraly-film2

A filmet Jörg Tittel és Aley Helfrecht rendezőpáros jegyzik, a film történetében pedig a román helyszín helyett egy kitalált ország disztópikus diktatúráját mutatják be. A főszerepekben a kritikusok által színésznőként is elismert szupermodell, Agyness Deyn és a tizenkét éves  Lorenzo Allchurch.

a-feher-kiraly-film1

A film angol nyelven forgott, The White King címmel kerül bemutatásra a 2016. június 15-én kezdődő edinburgh-i filmfesztiválon, a hazai bemutatóról egyelőre nincs hír.

Alább viszont megtekinthető az első előzetes, alatta pedig a Fehér király magyar fülszövege is.

01-sora-feher-kiralyDragomán György – A fehér király

Kiadó: Magvető Kiadó
Oldalszám: 256 oldal
Megjelenés: 2014. december 04.
Online megrendelés: Klikk ide!

Hogyan dolgozza fel egy tizenegy éves kamasz, ha apját a szeme láttára hurcolják a Duna-csatorna munkatáborába? Hogyan éli meg az apa hiányát és az elhurcolás köré épített családi hazugságokat vagy titkolt történeteket? Milyen remények éltetik a mindennapok amúgy sem könnyű kamaszviharait megnehezítő élethelyzetben? Erről szól A fehér király című lendületesen megírt regény.

A hol vicces, hol tragikus történetekből kirajzolódik egy abszurd, de gyerekszemmel mégiscsak szép világ, amely inkább elemeiben, mint konkrét történelmében azonos a kora nyolcvanas évek Erdélyével és Romániájával. A kiskamasz fiúnak apja elvesztése miatt hirtelen szembesülnie kell a felnőttség terheivel. A főhős a gyermekkor értetlen-ártatlan optimizmusának és a felnőttség reménytelenségének határhelyzetében még képes arra, hogy játékosan és mitikusan lássa a brutális hétköznapokat.