Breaking News: Nem mutatják be a mozik a Beavatott: Hűséges második felét!

Breaking News: Nem mutatják be a mozik a Beavatott: Hűséges második felét!

5
Oszd meg!

Szomorú hírre ébredtek ma A Beavatott rajongói. A Variety információi szerint a sorozat utolsó része, az Ascendant nem kerül mozis forgalmazásba, tehát A hűséges második fele elkerüli a mozikat!

a-huseges-01

A Hűséges második fele eredetileg 2017 júniusában debütált volna a mozikban, amikor is érkezik a Múmia remake és a World War Z második része. A Lionsgate stúdió viszont látva A hűséges gyenge eredményeit, másként döntött.

A költségek ugyan nem nyilvánosak, de a Lázadó 110 millió dollárból készült, A hűséges sem lehetett olcsóbb. Amerikában 66 milliós, míg a világ többi részén 113 milliós eredményt ért el, így bukásnak számít a film, hiszen vélhetően többe került, mint amennyit visszatermelt.

a-huseges-02

Az Ascendant viszont mindenképpen elkészül, jelenleg legalábbis úgy tűnik, viszont nem mozikban, hanem a tévében, vagy stream szolgáltatón (mint a Netflix) lesz elérhető. Így akár szám szerint több emberhez is eljuthat, mintha a mozik mutatnák be, de fel nem fogom, hogy miként remélnek magasabb anyagi megtérülést ettől a formától.

Viszont! Azt még nem tisztázták, hogy a főszereplők, azaz Shailene Woodley, Theo James és a többiek visszatérnek-e az utolsó részre úgy is, hogy nem nagyszabású mozifilmként, hanem tévéfilmként záródik a Beavatott-sorozat. Annyit biztosan lehet tudni, hogy a rendező Lee Toland Kireger (Age of Adeline) lesz.

a-huseges-03

Mit jelent ez ránk nézve? Volt már arra példa, hogy tévéfilm itthon a mozikban mutatkozzon be, mint az HBO-s Túl a csillogáson. Tehát, ha a főszereplők megmaradnak, szerintem nem kizárt, hogy a hazai mozik inkább a mozis premier mellett döntsenek, hiszen itthon nem csökkent vészesen a széria mozis nézettsége.

További hírként említi még a Variety, hogy van esély arra, hogy egy spin-off tévésorozat is létrejöjjön, ami A Beavatott posztapokaliptikus világában játszódna, de új karaktereket mutatna be.

A hírek semmiképpen sem pozitívak, sok még a találgatás, de egy biztos: szerintem most mindannyian elszomorodtunk. Én nem is kicsit.

7816 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
7816 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

5 Hozzászólások

 1. Na, ez idiótaság.
  Komolyan már, ilyen otrombán kiszúrni rajongótáborral, ilyet az életben nem láttam. Először szétszedik két részre az utolsó könyvet – amiről azt olvastam, nem is nagyon volt realitása, majd nem mutatják be az utolsó részt. Eszem megáll.
  Mindenesetre örülök, hogy nem követtem tovább komolyabban az eseményeket az első könyv/film után.

  • Igen, ezt kiszúrásnak érzem én is, méghozzá minden szinten, de ahogy egyre többet gondolkodom rajta, úgy kezdem egyre inkább megérteni a döntést, legalábbis anyagi oldalról.

 2. Meg tudom érteni a döntést… A könyveket szerettem, de a filmek közül a legutóbbit már csak próbáltam végigszenvedni, végül aztán inkább hagytam a fenébe egy idő után. :/

 3. Én meg nem. Szerintem _annyira_ nem keres keveset a film, hogy ezt érdemes volna meglépni. Ennél sokkal-sokkal kisebb költségvetésű filmek százait látjuk a mozikban.
  Sokkal inkább a reklámstratégiára kellett volna nagyobb figyelmet fordítani vagy kicsit a rajongói igények figyelembe vételével elkészíteni az utolsó filmet, szóval azért küzdeni, hogy minél többen bemenjenek érte a moziba. Ha egy első rész után adták volna fel, megértem, de egy önkényesen félbevágott harmadik könyv felének megfilmesítése után nem.

  • Mások az elvárások egy mozifilm, és egy tévéfilm esetében is.
   Gondolom itt csökkentett költségvetéssel kapunk tévés effekteket, amik nem állnák meg a helyüket a mozikban, de a tévében igen.
   Plusz ne felejtsük, egy mozifilm esetében a marketingre fordított összeg is legalább a film árának a fele, és ezt az összeget a box office mojo külön nem is említi.
   Szóval ezen szempontok miatt valamelyest megértem a döntést, de nem örülök neki, az biztos.