Könyvkritika: Laura D. – Szex és Tandíj

A megjelenése idején tele volt a metro a könyvet hirdető plakátokkal, amiken ez a szöveg állt: “Éjjel-nappal nyomtam“. Valahogy érdekelni kezdett a Szex és tandíj, a minap pedig megláttam az Árpád hídon egy kiárusításban, 700 forintért meg is vettem. Egy nap alatt kivégeztem, olvastatta magát, dacára annak hogy Laura végig sírta az alkotást.

* Ide kattintva online is megrendelheted! *

szex-es-tandij

A stílus egyszerű, mintha egy titkos naplót olvasna az ember. A téma tetszetős, adott egy szorgalmas jó kislány-diáklány, aki elkezdi a főiskolát, belép a nagybetűs életbe. Azonban a szülei nem tudják anyagilag támogatni, ezért beáll prostinak. Körülbelül ennyi lenne az egész, a könyv pedig végigkíséri Laura szenvedéseit amíg prostituáltként keresi a nutellára valót. (Egy ízben nagyon panaszkodik, hogy nem ehet nutellát).

[su_quote]”Mindenkinek az életében van egy éjszaka, amikor egyik pillanatról a másikra felnőtté válik. Ami után már minden más lesz, mint annak előtte. Isten veled, ártatlanság! Mindig akkor jön el az ilyen éjszaka, amikor az ember válsággal küzd.”[/su_quote]

Ilyen hülye regényhősnővel is rég találkoztam. Panaszkodik hogy a heti húsz egyetemi órája mellett mennyire nehezére esik tizenötöt dolgozni. Uhh, annyira nem tudom őt sajnálni! Mindenki aki hasonló cipőben van – iskola mellett munka – rögtön álljon be prostituáltnak?. Az hogy netán levelezőn végezze a tanulmányait, hogy hitelt vegyen fel, vagy hétvégén dolgozzon szombat-vasárnap 12-12 órát fel sem merült benne.

A könyvben nagy duzzogások közepette leírta Laura milyen éhes, a pasija nem hajlandó eltartani őt, netes böngészés közben talál egy weboldalt, rá pár napra pedig már megy is az ügyfélhez. Próbáltam sajnálni szerencsétlen, de nem ment. Aki hülye az megérdemli a sorsát.

Persze ezzel nem azt mondom hogy elítélem azt aki a prostituáltként dolgozik, bizonyára nehéz lehet ezt a szakmát űzni. De azt nehezen tudom elhinni hogy ne lenne más mód arra hogy valaki finanszírozza a tanulmányait és a lakhatását iskola mellett.

A könyv egyébként pár száz oldal siránkozás, amiben Laura hol arról sír milyen gonosz az apja, mennyire éhes, miért kéri el a barátja tőle a lakbért dacára annak hogy vele lakik avagy mit képzelnek a kuncsaftok, hogy merészelik őt megérinteni netán belé hatolni. Jó, aláírom hogy durva volt amikor a szexmoziban egyszerre több pasit kellett volna kielégítenie, de ha valaki beáll prostinak ne lepődjön meg azon hogy bizonyos elvárásoknak eleget kell hogy tegyen.

Azt hiszem ezentúl óvatosabb leszek a nagy dirrel-durral reklámozott könyveket illetően. Ó, és a végére íme, egy hatalmas bölcsesség Laurától:

[su_quote]”A pénzhiány már az egészségemet veszélyeztette, s ebbe nem akartam belenyugodni. Felháborított, hogy annyit kell gályázni, csak azért, hogy egyek, miközben azért kell ennem, hogy tudjak dolgozni.” Ő, ez az élet nem?[/su_quote]