Home Hírek Kissé csalódást keltőek az új Árnyvadász könyvek borítói

Kissé csalódást keltőek az új Árnyvadász könyvek borítói

Cassandra Clare és népes baráti társasága ismét új Árnyvadász novellákat ír. Ezúttal nem egy szereplő köré fűződik a sztori, hanem az Éjfél kisasszonyban megismert Árnypiacokhoz, és az írónő összes sorozatának a szereplői feltűnnek benne.

Az első három novella hamarosan megjelenik Amerikában, méghozzá e-könyvként. Már meg is érkeztek a borítók, amik láttán kissé elszomorodtam. Hiányzik az a jól megszokot minőség, amit az Árnyvadász borítókon látni szoktam. Ez így sajnos elég gyermeteg, a rajzok, az emberealakok is csúnyácskák – legalábbis, szerintem. No de íme, a novellák:

A Son of the Dawn áprilisban jön, 2000-ben játszódik, Jace megismerkedése a Lightwoodokkal a központi téma.

Májusban jön a második kötet, a Cast Long Shadows. 1901-ben játszódik, Matthew Fairchild a főhős, akinek megváltozik az élete az Árnypiac miatt.

Júniusban jön a harmadik rész, az Every Exquisite Thing. Az 1900-as évek elején vagyunk, Anna Lightwood első szerelmének a sztoriját ismerhetjük meg.

Magyar megjelenésről egyelőre nincs hír. A dolgot nehezíti, hogy tíz novelláról van szó, amiből nyolc odakint e-könyvben érkezik, és a maradék kettő (az első nyolc novellával együtt) papírkönyvben jelenik majd meg. Így talán itthon megvárjuk az utóbbit – a Könyvmolyképző erről még nem nyilatkozott.