Home Szösszenetek Az eset, amikor az irodalmi tájékozottság egy jó sorozatot is jobbá tesz

Az eset, amikor az irodalmi tájékozottság egy jó sorozatot is jobbá tesz

Az egyik kedvenc újonc sorozatom a The Good Doctor, aminek minden része kincs. Itt már írtam róla ajánlót, remélem meghozom a kedvetek hozzá.

Ami miatt pedig ez a poszt megszületett: volt egy aprócska villanás, ami miatt valahogy még jobb lett ez az amúgy is kiváló sorozat. Lásd a fenti képet.

A történet szerint a színes bőrű Claire, a rezidens, egy rasszista nézeteket valló beteget kap, akit kezelnie kéne. És bár nincs kimondva, de utalnak rá, hogy Claire az a típus, aki keményen kiáll a rasszizmus ellen.

Az egyik snittben, kábé három másodpercig ha képernyőn volt, éppen A földalatti vasút könyvet tartja a kezében, jelezve, hogy a karakter most olvassa. Ha nem vagyok jártas a könyvekben, fel se tűnt volna, de mivel felismertem a borítót, máris hozzáadott egy csomó pluszt a karakterhez.

Mert Claire-t igenis nagyon zavarja, hogy a bőrszíne miatt megkülönböztetik, és pont ezért sokkal nehezebb egy rasszista beteget kezelnie. Ha nem ismerem fel a könyvet, kevésbé jön át a dilemmája. Szóval, én most nagyon megörültem.

Ó, és ha már szóba került a sorozat, pont abban a részben szerepelt Zachary Gordon is, aki anno az Egy ropi naplója könyvadaptációjával vált ismertté. Nézzétek csak, ennyire megnőtt!