Home Rácz-Stefán Tibor Élménybeszámoló: Csillagszóró Könyvkarácsony + Mikrofonpróba könyvbemutató

Élménybeszámoló: Csillagszóró Könyvkarácsony + Mikrofonpróba könyvbemutató

Most hétvégén szuper könyves bulit tartott a Könyvmolyképző Kiadó a Nyugati téri Alexandrában. Konkrétan egyik könyvbemutató követte a másikat, én pedig végig ott is tudtam lenni. Jó buli volt, de sajnos még mindig hulla vagyok, ugyanis nagyon durva napok állnak mögöttem.

Szombaton és vasárnap Budapesten voltam a kiadói rendezvényen, vasárnap estére értem haza, dolgoztam és aludtam egy kicsit, hétfőn pedig utaztam vissza Budapestre, találkoztam Deszyvel, és robogtunk is a vonattal Szegedre, ahol a közös munkahelyünk karácsonyi céges vacsorát szervezett. Kedden késő este értem csak haza, és azóta is kőkeményen megy a munka. De már nagyon várom a karácsonyt 🙂

Egy dolgot viszont szögezzünk le: bármennyire is fáradt vagyok, semmiért nem cserélném el az elmúlt napok élményeit. Én kifejezetten imádom ezeket a könyves eseményeket, hiszen az összes barátom más városban él, ilyenkor pedig végre mindenkivel tudok váltani élőben is pár szót. És bár az online beszélgetésnek is megvan a varázsa, kell az összekacsintás és a mosoly élőben is.

A szombati nap számomra különösen fontos volt, hiszen aznapra került az új regényem, a Mikrofonpróba könyvbemutatója is. Előtte még lement jó pár bemutató, én pedig zizegtem végig, fotóztam, az írókkal, olvasókkal, barátokkal beszélgettem. Üdítő volt mindenkivel találkozni, külön örültem, hogy sikerült végre Ashley Carrigannel is élőben beszélni pár szót. Bessenyei Gáborral is mindig mókás a találkozás, és meg kell említeni, hogy a felesége egy tünemény, ritkán találkozni olyan emberrel, akiből ennyire árad a szeretet.

Ada, Ünige és Anna, akiket egyszerűen bűbájos segítőnek hívok, a három lány, akivel mindig boldogság összefutni. Isteni a humoruk, velük garantált a sírva röhögés. Ó, és kaptam Ünigétől fincsi sütit is, amit utólag is köszönök. Annyi emberrel futottam össze, hogy felsorolni is hosszú lenne. De egy név nem maradhat ki, ő pedig a kis Zita, a cuki kisbaba, akit a kezemben tarthattam. Imádom a babákat, no 🙂

A könyvbemutatómra délután 16-kor került sor, és hát, most nem igazán voltam ideges. Úgy voltam vele, hogy ott lesz tizenöt-húsz ember, akiknek a felét ismerem, szóval bármilyen hülyeséget is mondok, kis körben marad. Aha, meg ahogy azt Móricka elképzeli. Mielőtt kiültem, láttam, hogy gyűlik a tömeg, idegességemben le is ittam magam vízzel, a foltot meg Bea ötletére az egyik olvasó sáljával takartuk – köszönöm mindkettejüknek a kisegítést.

Most egyedül ültem ki beszélgetni Kozma Rékával, a szerkesztőmmel. 45 percig taglaltuk a Mikrofonpróbát, az előző könyveim is szóba kerültek, és persze az Érints meg! antológiában megjelenő Ó, Rómeó! novellám is. Jó kis beszélgetés volt, én legalábbis élveztem. És bár láttam, hogy a Prológusos Fruzsina kezében ott a telefon, azért utólag meglepett, hogy kikerült a netre a teljes bemutató. De nem bánom, így legalább más is megnézheti, akit érdekel.

A könyvbemutatóm után dedikálás volt, ahol jöttek ismerős arcok, és kevésbé ismerősek is, de örültem mindenkinek. Ó, és a vége felé kicsit elengedtem magam például Anna és Kae Westa miatt, szóval, ha elröppent a számból pár idióta poén, tessék őket okolni miatta 🙂 🙂 🙂

Az estémet végig a hotelben akartam tölteni, de történt pár változás, így kicsit bejártam Pestet, voltam itt-ott, de azért sikerült kipihennem magam úgy-ahogy vasárnapra. Másnap a kis földalattin nagy meglepetésemre Annába botlottam, úgy tűnik, Pest tényleg kicsi 🙂 Kicsit dumáltunk, aztán húztam az eseményre, ahol végigültem Csukás István beszélgetését, aki nagyon sok szuper érdekességet mesélt írásról, ami nekem is megerősítés volt.

Ekkor érkezett meg egy jó barátom, Dia, így kábé el is tűntünk, a galéria másik végére telepedtünk le, órákon át beszélgettünk, csodáltos volt, köszönöm! Persze időnként jöttek-mentek az emberek, én is tettem a dolgom, de azért imádtam végigcsacsogni mindenféle hülyeségről Diával az időt. És ekkor jött el az Érints meg! antológia könyvbemutatója.

Az időt viszont annyira elbeszélgettük, hogy teljesen meg is lepett, hogy máris itt van az Érints meg! antológia könyvbemutatója. Fel is robogtam a Pódiumra, ahol némi szék-problémával szembesültem ugyan, de azért sikerült kiülnöm a lányok mellé. Khm, na igen, én voltam az egyetlen pasi a novelláskötet szerzői között.

Ahogy a lányok beszélgettek a novellákról, rögtön kíváncsi lettem én is. Úgy tűnik, hogy szuper válogatás lett, de mindenképpen el fogom olvasni, hogy megbizonyosodjak róla. Réka, a szerkesztőm külön büszkélkedett nekem vele, szóval, az elvárás adott 🙂

A novelláskötet bemutatója után volt némi dedikálás, ami kicsit parás volt, hisz nem volt asztal, de azért megoldottam. Viszont elnézést kérek az ásítás miatt mindenkitől, ott és akkor totálisan kitört rajtam a fáradtság. Sanyi Flórával azért dumáltunk egy kicsit, ami jó buli volt, és bár szerettem volna részt venni Eszes Rita könyvbemutatóján, de erőt vett rajtam a fáradtság, így a busz mellett döntöttem, és kábé fél négykor elhagytam a helyszínt.

Összességében annyit mondhatok el, hogy nagy tanulságokkal, szuper beszélgetésekkel, nagy nevetésekkel teli könyvbemutatós hétvégém volt, amibe ugyan került némi negatívum is, de ezzel együtt is köszönöm az élményt, nektek, az olvasóknak pedig a kedvességet. Az ilyen könyves események mindig buli hangulatot árasztanak, ráadásul a helyszín és a társaság is szuper lett.

Várom az újabb találkozást, és drukkolok, hogy legyen azért Mikrofonpróba a fa alatt 🙂

(Ó, és a szegedi céges vacsi is tök jó volt, a város gyönyörű, Deszy pedig mondjon le, mert nem engedte, hogy megnyomjam a csengőt a hotelben :))