Home Hírek Tinédzser sziámi ikrekről szól Sarah Crossan Young Adult regénye

Tinédzser sziámi ikrekről szól Sarah Crossan Young Adult regénye

Immáron itthon is megjelent a Betűtétszta kiadó jóvoltából Sarah Crossan sikerkönyve, ami a debütálása óta megannyi nívós irodalmi díjat elnyert. Külföldi bloggereknél én is láttam, vártam is, hogy mikor hozzák el itthonra.

A könyv egy igazán tabutémáról szól: a hősnői, Grace és Tippi csípőjüknél összenőtt sziámi ikrek. De hogy élnek ők? Mi történik, ha egyikük szerelembe esik? Milyen a családi helyzetük? Megannyi kérdés megfogalmazódott bennem, de egy biztos, ezt a regényt egyszer el kell olvasni, mert különlegesnek ígérkezik.

Sarah Crossan: Egy

Grace és Tippi. Két szív, két élet, egy test. Grace és Tippi ikrek. Csípőjüknél összenőtt sziámi ikrek – ugyanolyan természetes, egészséges álmokkal, vágyakkal, mint bármelyik tini. Életre szóló döntést kell hozniuk egy olyan kérdésben, amiben nincs jó döntés…

Gyönyörű történet összetartozásról, kamaszkorról, szerelemről, családi viszályokról, – sodró lendületű szabadvers-folyam Szabó T. Anna tolmácsolásában. Sarah Crossan könyve megjelenése óta sorra nyeri az irodalmi díjakat, elnyerte az Egyesült Királyság legrangosabb elismerését is, a CILIP Carnegie Medalt.