Home Hírek Budapest Noir – Újabb magyar regényből készült film

Budapest Noir – Újabb magyar regényből készült film

Mindig öröm látni, ha film készül egy magyar regényből. Ezúttal Kondorosi Vilmos Budapest noir műve kapott feldolgozást. A premier 2017. november 2-án esedékes.

Igazán illusztris szereplőgárdát sikerült találni: a főszereplőt Kolovratnik Krisztián alakítja, mellette Tenki Réka, Kulka János, Dobó Kata, Törőcsik Franciska, Mucsi Zoltán és Angel Zsolt is feltűnik a filmben.

A napokban kaptunk egy posztert is az alkotáshoz, ami elég menő lett. Az alatt a kíváncsiak megtalálják a könyv fülszövegét is. Bízzunk benne, hogy a Kincsemhez mérhető sikerre készülhetünk.

Kondor Vilmos – Budapest Noir

Budapest, 1936. október. Gömbös Gyula halott. A Terézváros egyik kapualjában egy fiatal zsidó lány holttestére bukkannak. Az Est helyszínre érkező bűnügyi zsurnalisztája, Gordon Zsigmond kérdezősködni kezd, de mindenütt falakba ütközik.

A szálak egyszerre visznek felfelé, a társadalom legfelső rétegeibe, és lefelé, a nyomor és elkeseredettség szörnyű világába. Gordont hajtja szimata és kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, ő annál kitartóbban követi a nyomokat. Nem tudja, kiben bízhat, nem tudja, kit milyen hátsó szándék mozgat, nem tudja – de nem is érdekli –, mikor milyen érdeket sért.

Egy dolgot akar csupán: megtalálni a lány gyilkosát, mert rajta kívül ez senkit sem érdekel.