Home Hírek Jól kitolt Sarah J. Maas kiadója az Üvegtrón rajongókkal

Jól kitolt Sarah J. Maas kiadója az Üvegtrón rajongókkal

Hosszú várakozás után tegnap leplezték le a hatodik Üvegtrón regény, a Tower of Dawn borítóját. Ezt a könyvet mellesleg sokan inkább az ötödik rész társregényének hívják, hiszem az Empire of Stormsszal párhuzamosan játszódik, és Chaol a főszereplője. De a rajongók nem emiatt lehetnek zabosak.

A borító ugyanis elüt az eddigiektől, amiken Calena volt látható. Ezen az új részen viszont Nem Chaol van, hanem egy szimbólum, ami gyanítom a fanoknak ismerős lesz, az amerikaira egy vár is felfért. Kár lenne tagadni, önmagában szép a borító, de írtózatosan elüt a korábbi kötetektől, ami egy sorozat esetében kellemetlen.

Leginkább a magyar rajongóknak lesz majd mindez fura, miután itthon is megjelenik a könyv. Nálunk ugyanis a gerincen szép nagyban látszódik a hősnő, de itt majd csak ezt a madarat teheti rá a Könyvmolyképző, és a polcon ez majd diszharmóniát jelent. Persze, dönthet úgy a kiadó, hogy saját borítót csinál.

Kíváncsian várom mi lesz, de egy biztos: Sarah J. Maas originál kiadója, a Bloomsbury kitolt a rajongókkal. Mert az tény, hogy szép ez a borító, de sorozatnál legyen már állandóság.

Időközben Sarah J. Maas az Instagram oldalán kiírt egy posztot, amiben jelzi, hogy ő elégedett a borítóval, és azért lett ilyen, mert jelezni akarták, hogy ez nem Calenáék, hanem Chaol története. Ennyi erővel Chaol is lehetett volna a borítón, nem?