Home Hírek Jön magyarul a Jó ​kislányok kézikönyve gyilkossághoz!

Jön magyarul a Jó ​kislányok kézikönyve gyilkossághoz!

2019 egyik legnagyobb sikerkönyve volt Amerikában a Jó ​kislányok kézikönyve gyilkossághoz, ami több hetet töltött el a New York Times bestseller lista top 10-ben is.

Már azóta nagyon vártam a megjelenést, a Kolibri pedig 2021. május 14-én el is hozza magyarul.  Sajnos nem a fenti eredeti borítóval érkezik, hanem egy másik eredeti borító magyarosításával, ami miatt kissé vérzik a szívem, de azért ez se rossz.

És miről szól a regény? A fülszöveg mindent elárul. Egy biztos, ezt olvasni kell, amint tudom én is rávetem majd magam.

Holly Jackson – Jó ​kislányok kézikönyve gyilkossághoz

Öt évvel ezelőtt Andie Bellt, a Little Kilton-i gimnázium diákját megölte a barátja. A rendőrség így tudja. A városban mindenki így tudja. A gyilkosság emléke azóta kísérti a kisváros lakóit, bár az élet látszólag nyugodt mederben folyik tovább. Pippa, a gimnázium egyik végzős diákja elhatározza, hogy egy iskolai projekt keretében előveszi az ügyet, és kideríti, mi történt valójában. Ő sosem hitte el, hogy Sal Singh a gyilkos. De ha nem ő az, akkor ki? És vajon meddig fogja tétlenül nézni, hogy Pippa egyre közelebb kerül a megdöbbentő igazsághoz?
Kegyetlen társasjáték, ahol egy kisváros a játéktábla, és fogalmad sincs, ki nevet a végén…

A Londonban élő Holly Jackson magyarul most debütáló regénye igazi adrenalinlöket, tele meglepő csavarokkal és sokkoló lezárással. Az olvasó együtt nyomoz a főhőssel: e-mailek, sms-ek, Facebook-posztok, interjúk és naplóbejegyzések rántanak a történet mélyére és tartanak lebilincselve.

2019-es megjelenése óta a regény csak az angol nyelvterületen több mint 180 ezer példányban kelt el, és számos díjat nyert. 2020-ban Holly Jackson krimijének ítélték a rangos British Book Awards díjat, és fél évig vezette a New York Times sikerlistáját is, kiadási jogát 19 ország vásárolta meg. A Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz folytatása (Good Girl, Bad Blood) szintén eladási rekordokat döntöget.