Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Katie McGarry – Chasing Impossible: Vágyálmok

És itt a vége a Pushing the Limits sorozatnak! Meg kell mondjam, hiányozni fognak a szereplők, mert annyira megszerettem ezt a baráti társaságot, Katie McGarry pedig olyan jó mesélő, remek történeteket és szerelmespárokat mutatott be a kötetek során. De hát, egyszer minden jó véget ér.

Az eddigi mellékszereplők közül egyértelműen Abby volt az egyik kedvencem, a Vágyálmok pedig már az ő, illetve Logan története. Volt bennem egy kis félelem, hogy mi van, ha Abby csak kis adagokban tud igazán érdekes lenni, de ahhoz már nem elég erős karakter, hogy főszereplőként elvigyen a hátán egy könyvet. Nos, ez az aggodalmam részben kicsit bevált.

McGarry nem árult zsákbamacskát, előre tudtuk, hogy Abby bizony drogot árul és kemény családi múltja van, így nyilván sejtettem, hogy ez központi téma lesz, és előkerül a drogos vonal. Olvasni viszont kevésbé volt erről kellemes, még úgy is, hogy érezhetően a tompított valóságot kaptuk meg. Engem sokkal jobban zavart Abby jellemének a mozgatórugója a könyv bizonyos pontjáig, hiszen úgy érzi, ő menthetetlen, és nem akar, nem tud megváltozni.

Nyilván McGarry könyv, egyértelműen a karakterfejlődésre épít, Abby viszont annyira mélyen kezdett, és olyan sok idő volt, mire meghozta a döntéseket, amiket meg kellett, hogy én bizony a regényt itt-ott, eléggé untam, az utolsó harmadánál kapott el újra igazán. Nem azért, mert ne történtek volna érdekes dolgok, vagy ne lettek volna a szerethetőek a szereplők. Csak egyszerűen úgy éreztem, Abby kevésbé jön át. Az is lehet, hogy csak én vártam sokat, mert mellékszereplőként tényleg nagy kedvenc volt.

Szerencsére Logan szála maximálisan kárpótolt mindenért. A srácnak elváltak a szülei, akik nagyon különböző jellemek, ráadásul Logan 1-es típusú diabétesztől szenved, ami állandó kontrollt, vércukorszint mérést és inzulin adagolást igényel, a srác pedig mindezt titkolja a külvilág elől. Van egy nagyon erős jelenet a könyvben, amikor Logan elmagyarázza, azért titkolózik, mert nem akarja, hogy a diabétesz legyen az első dolog, ami valakinek eszébe jut róla, mert ő annál sokkal több.

Ezt a betegség témát az írónő zseniálisan kezelte, különösen ahogy párosult mindez Logan adrenalin függőségével, az olyan esetek hajszolásával, amikor úgy érezhette, az ő kezében van az irányítás. A szüleivel való kapcsolata is nagyon szépen alakult a történet során, érdekesek voltak a szülő-karakterek, az, hogy mennyire eltérőek egymástól de mégis mennyire szerették a fiúkat, illetve, Logan karakterfejlődéséről imádtam olvasni.

Ami a romantikus részt illeti, a kémia jól működött a két szereplő között, és bár kicsit hirtelennek éreztem a nagy szerelmet, és Logan részéről a baromi nagy elköteleződést, idővel mégis annyira jól összeállt a páros, hogy már maximálisan el tudtam hinni mit is jelentenek őt a másiknak. Rengeteg szép és bizsergetően édes jelenetet kaptunk tőlük, a párbeszédeiket, az évődéseiket és a kihívásaikat is imádtam. És végső soron egy idő után azt éreztem: annyira összeillettek ők ketten!

Külön pacsi az írónőnek, amiért a széria összes főszereplője visszatért! A párosokról is kaptunk némi kis színes infót, a legnagyobb szerepet West és Isaiah kapta, és most is megmutatták mennyire imádnivalóak. Az utolsó fejezet pont emiatt is ütött nagyon, mert McGarry érezhetően nem csak Abby és Logan, hanem a teljes sorozat történetét zárta le.

Értékelés: 7/10

Rengeteg mindent szerettem ebben a kötetben, a két főszereplő pedig csodálatos karakterfejlődést mutatott be. Az út, amit bejártak sokszor volt döcögős, és bár maga a románc bizsergető lett, a kialakulását kissé hirtelennek éreztem. Szerettem olvasni a könyvet, visszahozta a „Pushing the limits„-feelinget, ezzel együtt úgy érzem, nem ért fel az első, a második és a negyedik rész minőségéhez. Szóval, kedvenc ugyan nem lett, de örülök hogy elolvashattam.

Hogy tetszik a borító? Egyrészt nagyon szép, amikor ránézek, rögtön megragadja a figyelmem. Másrészt kissé csalódott vagyok, mert az összes kötet borítóján egy szerelmespár látható. A kiadó az eredeti borítót vette át, így inkább a külföldi kiadóra vagyok morcos, mert nem szép dolog, ha az utolsó részre váltunk koncepciót.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szeretted a sorozat bármely kötetét, ha csíped a komolyabb témákról szóló YA romantikusokat, ezt se hagyd ki!

Vágyálmok blogturné

 • Katie McGarry Feszülő húr sorozata a végéhez érkezett, az utolsó rész, a Vágyálmok is megjelent immár a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. Ebben a kötetben Abby és Logan párosa emelkedik ki, akiknek a sorsa összefonódik a történet során. Ha szeretnétek Ti is velünk tartani egy kiemelkedő YA sorozat lezárásnak pillanataiban, figyeljétek a turnét, és játsszatok a könyvért!

 • Ha már lezárult a sorozat, kicsit nosztalgiázzunk a nyereményjáték során! Minden állomáson találtok egy idézetet a sorozat korábbi részéből, a feladat pedig annyi, hogy beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába annak a résznek címét, amelyből az idézet származik.

  Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  “Az érzelem méreg. Akik érzelmeket ébresztenek bennem, ártanak nekem. A lényemben sötétlő kőben keresek vigaszt. Ha semmit sem érzek, semmi sem fáj.”

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 10.06. Könyvvilág
  10.08. Sorok Között
  10.10. Sorok Között extra állomás
  10.12. Angelika blogja
  10.14. Veronika’s Reader Feeder
  10.16. Deszy könyvajánlója