Home Könyves idézetek Íme 10 klassz idézet az új Vörös Pöttyösből, az And I Darken-ből!

Íme 10 klassz idézet az új Vörös Pöttyösből, az And I Darken-ből!

A napokban jelent meg Kiersten White új regénye, az And I Darken – Egy sötét lélek, én pedig teljesen beleszerettem a könyvbe. Hoztam is 10 kedvcsináló idézetet hozzá, hátha nektek is megjön a kedvetek a regény elolvasásához. Íme!

#1

„Az ő hibája volt az egész. Elsétálhatott volna a janicsárok mellett. Radu lehet, hogy így tett volna. De ő nem. Neki szembe kellett szegülnie, ki kellett gúnyolnia őket. Elég volt ránéznie a vékonyra, pontosan tudta, mivel lehet őt a legjobban megsérteni.
A sérülékeny sorsfonalak most megrándultak, a szíve köré fonódtak, és erősen megszorították. Hibázott. Az apja viszont elárulta őt: mondhatott volna nemet, nemet kellett volna mondania, meg kellett volna állítania a janicsárokat, meg kellett volna mutatnia nekik, hogy ő Havasalföld ura és nem a janicsárok.
Az apjának volt választása, de másképp döntött.
Ladának eszébe jutott a mocskos kendő. Foltos lett, az apja meg eldobta, és is feledkezett róla. Semmi szükség rá, ha nem makulátlanul tiszta. Lada apja pazarló volt. Gyenge.
Bogdan jobb sorsot érdemel.
Lada is jobb sorsot érdemel.
Havasalföld is jobb sorsot érdemel.”

#2

„Szeretet és élet. A hatalomért folyó ádáz küzdelemben egy pillanat leforgása alatt adhatják, de el is vehetik az embertől. Lada azt nem kerülhette el, hogy éljen. A szeretetet viszont…
Elengedte Radu kezét.
Ellépett mellőle, és nézte, hogy a főkertész befejezi a munkáját.”

#3

„Lada nyugodtan és érthetően szólalt meg. A meglepetéstől mindenki elhallgatott a teremben. Senki nem számított arra, hogy egy lány megszólal. Valószínűleg nem is lett volna szabad neki, de Radu tudta, hogy a nővérét az ilyesmi hidegen hagyja.
– A nászéjszakánkon – mondta – kivágom a nyelvedet, és lenyelem. Ezzel a házassági esküt kimondó mindkét nyelv az enyém lesz, és magammal élek majd házasságban. Te minden bizonnyal megfulladsz a saját véredben, ami sajnálatos, de én egy személyben férj és feleség leszek, nem pedig egy sajnálnivaló özvegy.
Lada vőlegénye kezében megállt a toll. Csepegni kezdett a tinta. Egy csepp lehullott a márványpadlóra. Halil pasa tágra nyílt szemmel nézte Ladát, visszafogott mosolyát fenyegető, számító arckifejezés váltotta fel.”

#4

„– Még nem fejeztük be a beszélgetést.
Lada ledermedt.
– Azt parancsolod, hogy maradjak? És ha nem fogadok szót? Elintézed, hogy megverjenek? Megkorbácsoljanak? Az apád udvarában volt szerencsém látni ezt és azt is. Akkor sem hajbókoltam az istened vagy szultánod előtt, és most sem fogok. Miért hoztál ide, Mehmed? Nekem nem lehet dirigálni.
Mehmed elkomorodott. Leengedte a kezét, és a hátát is begörbítette, pedig mindig szálegyenesen állt.
– Én soha nem akartam a te urad és parancsolód lenni. Nekem vannak szolgáim. Tanáraim, őreim és apám is, aki megvet. Én azt akarom, hogy… a barátom legyél.
Lada nem ezt a választ várta.
– Miért akarnál ilyesmit?
Hirtelen csak ez a kérdés jutott az eszébe.
– Azért, mert… – Mehmed a földre szegezte a tekintetét. – Mert nem azt mondod, amit szerinted hallani akarok.
– Hanem azt, amit nem akarsz hallani.
Mehmed Lada szemébe nézett. A tekintete mély volt, és éhség tükröződött benne. Vigyorgott. Vastag ajka mosolyra húzódott és a pökhendi arckifejezés huncutságra váltott.
– Pontosan ezért kedvellek.”

#5

„– A barátságunk szellemében kénytelen vagyok elmondani neked, hogy irtóra féltékeny vagyok a janicsárokra, amiért annyi időt töltesz velük. Azt akarom, hogy ne gyakorolj többet velük.
– A barátságunk nevében én pedig kénytelen vagyok elmondani neked, hogy egyáltalán nem érdekel a kisszerű féltékenységed. Elkések az edzésről.
Lada beékelte Mehmed bokája mögé a lábát, aztán rávágott a vállára, kibillentette, és a földre döntötte.
Mehmed dühösen köpködve szólalt meg:
– A szultán fia vagyok!
Lada kinyitotta az ajtót, és a kardjával Mehmed torka előtt hasított a levegőbe.
– Nem, Mehmed, te a barátom vagy. És én szörnyű barát vagyok.
Mehmed nevetése a lépteit szinte könnyűvé tette, pedig mindig határozottan és céltudatosan járt.”

#6

„– Hová visztek, ti idióták?
– Türelem, Lada – felelte Mehmed.
– Legközelebb tőrrel a kezemben fogok aludni.
– Ha lett volna késed, meg is öltél volna.
– Az biztos. És akkor legalább vissza tudok aludni.
Radu fújtatott.
– Azt akarod mondani, hogy édes lett volna az álmod egy hulla karjaiban?”

#7

„Ha az életnek nincs célja, ha nincsenek elvárások, attól magányos és hideg az ember élete.”

#8

„– Az embernek annyiféle módon lehet hatalma és ereje. A nyugalom is hatalom és erő. Abban is van erő, ha valaki megfigyel, vár, jól beszél jó időben és a megfelelő emberhez szól. Az is hatalom és erő, ha valaki nőnek születik. Igen, van erő ezekben a testekben, amiket olyan gúnyosan nézel. – Huma végigsimított telt keblein, a hasán, és a keze a csípőjén állapodott meg. – Ha olyan dolgot birtokolsz, amit más akar, akkor ott mindig van hatalom.
– De elvehetik tőled.”

#9

„– Nagyon drága vagy nekem. Mi rossz van abban, hogy meg akarlak védeni?
– Ha nekem védelemre lenne szükségem, vagy védelmet szeretnék, akkor olyan nő lennék, mint itt a többiek. De én nem vagyok olyan!
– Nem, nem vagy olyan. Szeretlek Lada! – Becsukta a szemét, és halkabban szólalt meg. Próbálta visszanyerni az önuralmát. – Kérlek, engedd meg nekem, hogy szeresselek! Te vagy a legfontosabb ember az életemben.”

#10

„Mehmed ajka megtalálta az övét, Lada pedig szenvedélyesen visszacsókolta. Simogatta mindenhol, az arcát, a haját, a vállát, a kezét… Itt volt, élt, és most történt először egy férfi, akit szeretett, visszatért miatta. Nem veszítette el azt az életet, amit felépített, nem veszítette el a biztonság és hatalom fonalait. Nem veszítette el Mehmedet.
– Mondd azt, hogy az enyém vagy!
Mehmed a nyakán vándorolt az ajkaival. Lada íjként hozzásimult, az ujjait a hátába mélyesztette.
– A tied vagyok – súgta.
Úgy hasítottak belé a szavak, mint egy tőr. Alig, hogy kirepültek a száján, Mehmed ellopta őket, és a saját ajkával pecsételte meg az igazságot.”

And I Darken blogturné

 • A napokban jelent meg Kiersten White zseniális regénye, az And I Darken. A könyvről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, és ha szerencsés vagy, nyerhetsz is egy példányt a kötetből.

 • A történet nagy részében az oszmán birodalomban járunk, ahol a törökök tartják politikai fogolyként a két főhősünket.

  Így a mostani játékunk is az oszmán birodalomra hegyeződik ki. Minden állomáson találtok képet egy híres épületről, ami olyan városban található, amit valamikor elfoglalt a törökök.

  A feladatod, hogy beírd a rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy melyik városban található az adott épület 🙂

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 09.03. – Sorok Között
  09.04. – Olvasónapló
  09.06. – Sorok Között extra állomás
  09.08. – Utószó
  09.10. – Fanni’s Library
  09.12. – Utószó extra állomás
  09.14. – Könyv és más
  09.16. – Deszy könyvajánlója
  09.18. – Dreamworld

Könyvkritika: Kiersten White – And I Darken: Lada Dracul – egy sötét lélek