Már itthon is megjelent a Megkopott korona, amiben Gideon Royal és Savannah a főszereplők. Íme kilenc idézet, ami remélhetőleg meghozza a kedvetek a könyvhöz! 🙂

 

#1

„– Mindegy, én léptem. Ez a buli…
De ekkor meglátom őt.
Sötét haja egyenes és fényes. Kék szeme köré éles vonalakat és füstös festéket kent, tökéletes ívű száját kiemelte. Azóta így sminkeli magát, mióta dobott engem. Azt üzeni: dühös a világra, és kész ezt valami szegény balekon levezetni.
Fogalmam sincs, hány sráccal kavart, mióta közölte, hogy épp annyi szenvedést fog nekem okozni, mint amennyit én okoztam neki, de tudom, hogy egyiket sem élvezte. Hogyan is tehetné, ha a teste az enyém, épp úgy, ahogy az enyém az övé?
– Ki az a szépség, akit bámulsz? – kérdezi Cal kíváncsian.
– Ha hozzáérsz, neked véged, Lonigan – mordulok rá.
Azzal eloldalgok, hogy kiderítsem, mit keres Savannah Montgomery ebben a pokol bugyrabeli egyetemi buliban, amikor épp az Astor Park Prep elsőéveseinek az álmát kéne darabokra törnie.”

#2

„– Komolyan gondolod ezt a Savannah csajt? Minden viccet félretéve, tényleg fiatal, és ha kiszemeled magadnak, célpont lesz belőle.
– Miféle célpont?
– Srácoknak, akik állítani fogják, hogy nekik volt meg először. Csajoknak, akik féltékenyek lesznek rá, amiért annyi figyelmet fordítasz rá. Tudod, hogy megy ez itt – tárja szét a karját. – Az egyik oldalon kígyók, a másikon keselyűk.
– Mi melyikek vagyunk?
– A kígyók?
– Inkább lennék keselyű. Akkor legalább fent repülhetünk a levegőben.
– Értem. Még te is irányítani akarsz.
Felsóhajtok.
– Mikor lett ilyen bonyolult a randizás?”

#3

„Legszívesebben megragadnám Savannah kezét, és elrángatnám innen, de aztán eszembe jutnak Hármas szavai. Azt mondta, ha látványosan kiválasztom magamnak ezt a lányt, azzal csak célponttá teszem, és igaza volt. A srácok máris körülötte legyeskedtek, amikor megérkeztem, Jordan pedig már ássa a gödröt, hogy belelökje Savannah-t.
A lelépés nem az én műfajom. Gideon Royal vagyok, egy bazi nagy vagyon örököse. Megszoktam, hogy megkapom, amit akarok, és amikor akarom.
De talán ezúttal előbb engedélyt kéne kérnem. Hiába fiatal, Savannah mégiscsak ebben a világban nőtt fel. Tudnia kell, ki a ragadozó, és ki az áldozat. Így úgy döntök, hagyom, hogy ő hozza meg ezt a döntést.”

#4

„– Ne tégy úgy, mintha te lennél itt az áldozat, Gideon! Ez sosem rólam szólt. Mindig csak a saját érzéseiddel törődtél. Az a baj veletek, Royalokkal, hogy azt hiszitek, a fájdalmatok, a veszteségetek és a traumátok mindenki másénál fontosabb. Mintha senki sem érthetné meg, milyen érzés a helyetekben lenni. – Undorodva lehunyom a szemem. – Ha csak egy percre is elfogadnád, hogy nem körülötted forog a világ, akkor talán nem viselkednél így.
– A nap minden egyes percében rád gondolok. A nap minden egyes rohadt percében. Mi kell ahhoz, hogy megbocsáss?
– Semmi. – Minden. – Már nincs rád szükségem. Igen, még dühös vagyok. Igen, még fáj. De ettől még nem akarok megint veled lenni. Már nem vagyok az az ostoba lány, aki három évvel ezelőtt beléd szeretett. Ne várj rá, mert már nem jön vissza!”

#5

„– Gideon vagyok, és igen, Sav exe. De csak hogy tudd, azt tervezem, hogy ezen változtatok. Szóval futhatsz utána, ha akarsz, de tudd, hogy ebből harc lesz.
– Gideon – sziszegem.
– Mi az? – tettet ártatlanságot. – Egyszer azt mondtad, hogy valahányszor kinyitom a számat, hazugság jön ki rajta. Próbálom megmutatni, hogy megváltoztam. Mostantól mindig az igazat mondom.”

#6

„Az őszinteség szívás, Sav, és nemcsak azért, mert az igazság általában fájdalmasabb, mint a hazugság, hanem mert sosem jár érte jutalom-”

#7

„Önelégülten vigyorog.
– Royal vagy. Naná, hogy az az első gondolatod, hogy kiütöd a fickót, aki nem szimpatikus.
– Hé, az Reed – tiltakozom. – Én nem vagyok verekedős típus.
– Ó, valóban? Akkor nem te verted ki John David fogát a téli bálon?
Próbálom leplezni a vigyoromat.
– Ráesett az öklömre, és kilazult a foga.
– Ha ettől a hazugságtól jobban érzed magad… Már nem is emlékszem, miért kaptad fel a vizet. Anyukád miatt?
– Nem.
– Nem fogod elmondani, ugye?
Egy hete még nem mondtam volna el.
– Azt állította, rosszul csókolsz.
– Az a seggfej! – hűl el. – Sosem csókoltam meg! Mégis miből… Miért… – hadarja. – Üthettél volna nagyobbat is.
Megfeszítem a kezem izmait.
– Lehet. Ha legközelebb összefutok vele, megint behúzok neki egyet.
– Én is – teszi hozzá felháborodottan.”

#8

„– Hatásosabban is lehet fájdalmat okozni valakinek, mint hogy megütöd. Ez olyasmi, amit ti, Royal fiúk nem tanultatok meg. Isten a tanúm, én próbáltalak titeket megtanítani rá, de túlságosan is az apátokra ütöttetek.”

#9

„– Le vele! – rángatom meg a pólóját. – Vedd ezt le!
Áthúzza a fején, és egy pillanatra megcsodálom Gideon Royal felsőtestét, ami igazi műalkotás. Isten túl nagylelkűen bánt Giddel. Nem csak az arca vonzó – erős állkapocs, egyenes orr, telt ajkak –, de a teste is olyan, hogy még egy szobor is megirigyelhetné.
Várakozón megnyalom az ajkam.
– Szép.
Intek neki, hogy jöjjön megint közelebb, és szó nélkül engedelmeskedik.”