Home Könyvkritika Könyvkritika: Bella Swift – A ​kiskutya, aki unikornis akart lenni

Könyvkritika: Bella Swift – A ​kiskutya, aki unikornis akart lenni

Bevallom, először a borító varázsolt el, annyira cukorbogár, hogy az hihetetlen. Volt egy kis félelmem, hogy a tartalom is lesz-e annyira jó, mint a borítója, de végül szerencsém volt, mert Milli, az édes kis mopsz megmelengette az én szívemet is.

A mese főszereplője Milli, a kis kölyök mopsz kutyus, akit a gazdája menhelyre ad, ahonnan egy család befogadja őt, de csak karácsonyig, mert még gyászolják az előző kutyájuk, Bukfenc halálát. Milli rögtön megszereti a családot, leginkább a középső gyermeket, Annát, és tudja, csak pár napja van arra, hogy elérje az álmát, és örökre a családdal maradhasson.

A mesében két dolog tetszett nagyon. Az egyik az üzenete volt, amit elég hamar lehet dekódolni: mindig légy önmagad! A sztori szerint ugyanis Anna kedvence egy unikornis egy meséből, ezért Bella azt hiszi, az egyetlen módja a maradásra, ha ő is unikornissá változik, és ezért mindent megpróbál, például karácsonyfa díszt is maga köré teker, ezt kívánja a Mikulástól, és így tovább. Egyrészt ez sok vicces pillanatot eredményez, másfelől megtanítja a gyerekeket arra, hogy tényleg az a legfontosabb, ha önmagadat adod.

A tanulság mellett a karácsonyi feeling, és maga a történet is nagyon édes lett. Tetszett, hogy milyen ügyesen felépítették a családot, az olyan apróságoktól kezdve, hogy az apa is ugyanúgy főzött, mint az anya, az olyan édes karakterekig, mint Finn, a morcos tini, akinek lassacskán talán Milli is meghódítja a szívét. Illetve, még felnőtt fejjel is izgalmas volt, hogy a kutyust vajon végleg befogadja-e a család, gondolom egy kisgyereknek ez még nagyobb élmény lesz olvasás közben.

Ami pedig a könyvben lévő rajzokat illeti, hát én teljesen elolvadtam! Olyan cukiságfaktorral operál a mesekönyv, hogy az hihetetlen, az illusztrációk végig elvarázsoltak. A kisgyerekek és a kutyus ábrázolása is cukker lett, ráadásul megvolt annak is a feelingje, hogy fekete-fehér képeket kaptunk a színes helyett.

Értékelés: 10/10

Iszonyúan cuki történet, szerethető, kedves karakterek, tökéletes karácsonyi feeling, édes kutyusok és megannyi vicces helyzet. Ez tipikusan az a mesekönyv, ami feldobja az ember kedvét.

Hogy tetszik a borító? Imádom! Annyira cuki!

Kinek ajánlom elolvasásra? Ez tipikusan az a könyv, ami tökéletes lehet esti felolvasásra, a felnőtt és a gyerek is egyformán élvezheti. Szerintem tökéletes ajándék lehet a karácsonyfa alatt 😉

A ​kiskutya, aki unikornis akart lenni – BLOGTURNÉ

 • Millit, a mopszkölyköt éppen Karácsony előtt adja be a menhelyre az exgazdája, ezért a kiskutya egészen elszomorodik. Szerencsére úgy néz ki, hogy egy háromgyermekes család befogadja az ünnepek idejére, és mivel Millie nagyon megszereti őket, szeretne maradni. De vajon ehhez unikornissá kell válnia? Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, mit szólnak ehhez az aranyos történethez. Ne feledjétek, hogy a turné végén lehetőségetek nyílik megnyerni a mesekönyv két példányát!

 • Történetünk főszereplője Milli egy aprócska mopsz, de bizony elég sok fajta kutya létezik a világon. Kisebbek, nagyobbak, szélesebbek, áramvonalasabbak, és bizony bloggereinknek is más-más fajta kutyusok tetszenek. A ti feladatotok az, hogy a képek alapján kitaláljátok, hogy az adott állomás bloggerének milyen kutya tetszik! A FAJTA nevét írjátok be a raffledobozba a megszokott módon.

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 11/12 – Hagyjatok! Olvasok!
  11/14 – Csak olvass!
  11/16 – Spirit Bliss Sárga könyves út
  11/18 – Könyv és más
  11/20 – Sorok között
  11/23 – Könyvvilág