Home Borítómustra Én készítettem a Suttogó völgy borítóját – Less be a kulisszák mögé!

Én készítettem a Suttogó völgy borítóját – Less be a kulisszák mögé!

Olyan sűrű volt számomra ez az ősz, hogy egyszerűen elfelejtettem szólni a jó hírről: egy Arany Pöttyös regény borítóját készíthettem el, méghozzá Ashley Carrigan új könyvéhez. Igen, az Árnyjátékos után dupláztunk 🙂

Akárcsak előző alkalommal, most is adott volt egy koncepció, ugyanis Ashleytől kaptam egy tervet, képpel együtt. Belőle kellett kiindulnom.

Vagyis, nem pont ebből a borítóból, mert kiderült, hogy az alap kép, hát, megmosolyogtató. A hölgy ugyanis a fotón sötét bőrű és barna szemű, a kötet főszereplője viszont fehér bőrű, zöld szemű angol hölgy, így alakítgatnom kellett photoshopban rendesen.

Ami itt a munka nehezét adta, hogy rá kellett találnom a megfelelő színkezelésre és a betűtípusra, hiszen az nagyon meghatározza a könyv jellegét. Rákerült még egy ilyen cirádás izéke is, a sárga kis girland-féleség, mert ez elég gyakori az AP regényeknél, és kicsit fel szerettem volna dobni az összképet. Végül ez a két terv került a kiadóhoz.

A kiadó vezetője, Katona Ildikó kiválasztotta a neki jobban tetszőt, és volt pár kérése az átalakítás kapcsán, leginkább az elhelyezkedésen kellett módosítanom. Végül ez volt az a variáns, amit leadtam a kiadói grafikusoknak.

Egy dolog fontos: más az a színegyensúly, amit a monitoron látunk, és más az, ami a nyomdának jó. Ezért lehet az, hogy a végleges, a nyomdai elvárásoknak megfelelően átszerkesztett borító egy cseppet más lett színeiben. Illetve, a kiadó vezető még élt pár javaslattal a feliratokat illetően.

Nekem ez a végleges verzió is tetszik, remélem nektek is! Borítók kapcsán pedig a 2019-es év is klassznak ígérkezik. Egy Vörös Pöttyöshöz már van elfogadott tervem, az remélhetőleg jövőre érkezik. Egy Rubin Pöttyösnél pedig borítószavazás lesz majd jövőre a terveimből 🙂

SUTTOGÓ VÖLGY – BLOGTURNÉ

 • A Könyvmolyképző Kiadó újabb Ashley Carrigan tollából származó történettel kényezteti olvasóit. A már ismert kortárs regények után, most egy nagyon romantikus, századfordulón játszódó történetet oszt meg olvasóival a szerző.
  Mi már jártunk a Suttogó-völgyben, gyertek ti is! Minket követve megtudjátok mi mit gondolunk erről az utazásról, játszhattok nyereményjátékunkon és extra állomásainkon többet is megtudhattok a történet megszületéséről és a szerzőről.

 • A történet főszereplője kap egy második esélyt is a boldogságra, a szerelemre. A turné minden állomásán egy-egy olyan hősnő nevét találjátok a szövegben elrejtve, aki szintén megkapta ezt a lehetőséget. A ti feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok annak a könyvnek a címét és szerzőjének nevét, melynek főszereplője az adott hősnő.
  Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  Karácsonyi kedvesség: az én megfejtésem máris itt van >>> Elizabeth Carlson

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 12.08 – Betonka szerint a világ…
  12.10 – Sorok között
  12.12 – Kelly & Lupi olvas
  12.14 – Lizzyke olvasó kuckója
  12.16 – Kelly & Lupi olvas