Pontosan tudtam, hogy szeretni fogom ezt a könyvet, de azt nem hittem volna, hogy ennyire. Konkrétan a 2018-as évem legnagyobb kedvence lett a HIM: Ez a srác. Minden sorát imádtam, és annyira bejön, hogy jövőre biztosan újra fogom olvasni, mert ez a regény megérdemli a figyelmem. (És a tiétek is, de tényleg!)

A történet főszerepében két hokis srác áll, akik minden nyáron együtt töltöttek hat hetet egy felkészítő táborban. Nagyon jó barátokká váltak, de Ryan Wesley érzései egyre inkább átalakultak vággyá és szerelemmé. Amikor tizennyolc évesek lettek, a tábor utolsó napján egy merész kihívással Ryan átlép egy határt, és aztán retteg attól, hogy Jamie mit szól hozzá, így évekre megszakít vele minden kapcsolatot. És aztán újra találkoznak…

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a kiadótól! *

Most mondanám, hogy ez nem egy második esély sztori, de valahol érzésem szerint az. Hiszen Wesley bármennyire is szerelmes, elveszítette a legjobb barátját, akárcsak Jamie. Amin először dolgozniuk kell, hogy ezt visszaszerezzék. Ez a pontja a történetnek pedig nagyon jó szerintem.

Mindannyiunk életében voltak olyan nagy barátságok, amiket bizonyos ponton elengedtünk. Nekem is volt, és valahol most is bánom, hogy az a személy már nincs mellettem. De a srácokkal ellentétben én nem tettem semmit, hogy ez a helyzet változzon. Érdekes volt látni az utat, amit a barátságuk helyreállítása érdekében bejártak, szerettem látni az indokaikat, és eleve azt, hogy ezeknek a kemény hokis srácoknak mennyire sokat jelent a barátság.

Persze, romantikus sztori, naná, hogy több is kialakult köztük – hallelujah! Wesleyről már rögtön a könyv elején megtudtuk, hogy meleg, azt is, hogy még mindig bele van zúgva Jamie-be, ezért portyázó üzemmódot folytat, de valahogy nincs olyan srác, aki feledtetni tudná vele Jamie-t. És akkor itt álljunk meg egy pillanatra: szerintem hatalmas bátorság kellett ahhoz, hogy Wesley úgy döntsön, barátként az életében akarja tudni Jamie-t, hiszen a vágyakozás attól még megmarad. Szerintem egy nagyon erős személyiségre vall mindez, és már csak ezért is csíptem a srácot.

A romantikus vonalon Jamie volt itt a kérdéses, hiszen a róla úgy lehetett tudni, hogy heteró, még úgy is nyitottunk vele, hogy egy lánnyal szeretkezik. Nagyon kíváncsi voltam rá miként kezelik a “rájöttem, hogy a fiúk is tetszenek” szálat. Tartottam is tőle bevallom, mert olvastam olyan magyar könyvet, ahol el se merengett az illető azon, hogy “bakker, most akkor a fiúkra is izgulok?“. Itt viszont nagyon természetesen jött az egész felismerés, aztán önmagunk megkérdőjelezése. Nem éreztem erőltetettnek, sőt, teljesen hiteles lett az egész. Utána pedig gyönyörűen átjöttek Jamie érzelmei, az a tiszta, erős szíve és a baromi csodás jellem, ami egyértelműen könyves álompasivá tette őt.

Gondolom mondanom sem kell, de imádtam együtt a főhősöket. A kémia ezerrel dübörgött a két karakter között, annyira édesek és szexik voltak együtt. Külön segített az, hogy barátok is egyben, így valahogy még inkább egy király álompárnak láttam őket. És igen, az erotikus részek is szexik lettek, izgatóak, és valahol nagyon szépek is. Az pedig, hogy Jamie mennyire laza volt, és hogy kezelte Wesley előtörő félelmeit, annyira gyönyörű volt!

Azért más New Adult jegyek is tetten érhetőek voltak a kötetben. Konkrétan a srácok most végeztek az egyetemen, így komoly döntéseket is meg kellett hozniuk: hogyan tovább? Profi hokis akarok lenni, vagy inkább más való nekem? És eleve, oké, összejöttünk, de lehet-e együtt közös jövőnk? Mindez a szál is nagyon szépen átjött a kötetben.

Értékelés: 10/10*

2018 legnagyobb kedvence lett ez a szexi, romantikus, humoros és a végletekig szerethető könyv. Úgy érzem, a két írónő nagyon jól összerakta a szálakat, nem volt sehol unalmas, a karakterek lelki fejlődése végig jól tetten érhető, ráadásul az erotikus részek is szépen lettek megírva. A hokis téma plusz jó színezetet adott a kötetnek.

Van ám folytatás is, aminek US a címe. Nagyon reménykedem benne, hogy az is megjelenik magyarul, mert imádnék visszatérni Jamie és Wesley életébe. Viszont! A HIM: Ez a srác egy teljesen lezárt történet, stand alone regényként is kezelhető, így ha bárkit az tartana vissza az olvasástól, hogy van egy folytatása, hát ne agyaljon, szerezze be ezt a könyvet, mert érdemes elolvasni.

Hogy tetszik a borító? Baromi szexi, egyszerűen jó ránézni.

Kinek ajánlom elolvasásra? Mindenkinek! Ha szereted a New Adult könyveket, és nem zavar, hogy két srác a főszereplő, akkor mindenképpen olvasd el ezt is!

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a kiadótól! *

[su_heading]HIM: EZ A SRÁC – BLOGTURNÉ[/su_heading]

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”]
[restab title=”A blogturnéról” active=”active”]

Végre érkezik magyarul Elle Kennedy és Sarina Bowen közös LMBT regénye, a HIM: Ez a srác! Az érzékien romantikus és imádnivaló regényről a Blogturné Klub tagjai mesélnek lelkesen, sőt, extra állomásokat is találsz. A turné végén 3 példányt kisorsolunk a szerencsések között!

[/restab]
[restab title=”Nyereményjáték“]

Nagy örömünkre már több LMBT regény is megjelent itthon, így a játékunk során LMBT regények fülszövegeiből találtok részleteket. A feladatotok, hogy rájöjjetek mely könyvekről van szó, és írjátok be a regény címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

[su_note note_color=”#F0F0F0″]

Carter Stevenson folytonos dadogásával és tikkelésével huszonnégy éves korára teljes magányra kárhoztatta magát. Jóllehet, a barátai is azzal nyúzzák, hogy a Tourette-szindrómának rendeli alá az életét, Los Angelesből egy csöndes kaliforniai kisvárosba költözik. Meghúzza magát, kerüli az embereket. Nem is sejti, hogy újdonsült szomszédja, Ethan Hart, hamarosan feldúlja magányát, és kilöki őt a nagybetűs életbe.

[/su_note]

a Rafflecopter giveaway
https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

[/restab]
[restab title=”További állomások“]

– 11.26. – Sorok Között Könyves Blog
– 11.28. – Hagyjatok, olvasok! (extra állomás)
– 11.30. – Angelika blogja
– 12.02. – Deszy könyvajánlója
– 12.04. – Betonka szerint a világ
– 12.06. – CB olvas
– 12.08. – Kristina olvas
– 12.10. – Sorok Között Könyves Blog (extra állomás)
– 12.12. – Hagyjatok, olvasok!
– 12.14. – Kelly & Lupi olvas
– 12.16. – Sorok Között Könyves Blog (extra állomás)

[/restab][/restabs]