Tavaly robbant a botrány: három nő is azzal vádolta a Gossip Girl könyvadaptáció sztárját, Ed Westwicket, hogy megerőszakolta őket. A vádak miatt végül a már leforgatott Agatha Christie adaptációból, az Alibiből is kirúgták, utólag forgatták újra a jeleneteit.

Kristina Cohen színésznő is azok között volt, akik zaklatással vádolták a színészt: “Arra ébredtem, hogy Ed fölém tornyosul, és az ujjai belém hatolnak. Mondtam neki, hogy hagyja abba, de túlságosan erős volt. Erősen próbálkoztam, de nem tudtam mozdulni, mire Ed a kezei közé szorította az arcom, megrázott, és azt mondta, hogy meg akar dugni. Lefagytam, rettegtem. Nem tudtam beszélni. Nem tudtam mozdulni. Lefogott, és megerőszakolt“.

Westwick tagadta Cohen állításait: “Nem ismerem ezt a nőt. Soha nem kényszerítettem rá magam semmilyen módon egy nőre sem. Soha nem követtem el nemi erőszakot“.

A Los Angelesi bíróság a héten döntést hozott. A két feljelentő tanúkat, bizonyítékokat mutatott be, de a bíróság egyiket sem találta megfelelőnek, a harmadik feljelentő nem kívánt részt venni a folyamatban.

Így a bíróság bizonyítékok hiányában felmentette a színészt a vádak alól, tehát ártatlannak nyilvánítva távozott a bíróságról. Ilyen esetekben mindig felmerül a kérdés, hogy tényleg ártatlan-e, vagy csak megúszta, de ami engem jobban érdekel, hogy mi lesz a karrierjével. Kap-e vajon még ezek után is szerepeket? Ez az, ami nemsokára eldől. Mert ha megtette Ed amivel vádolják, ha nem, a karrierjén biztos foltot hagy a tárgyalás.