Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Ker Dukey & K. Webster: Pretty ​Stolen Dolls – Ellopott babácskák

Hűha! Pár hete beszélgettem Sándor Alexandra Valériával, a könyv fordítójával, akkor említette, hogy ez volt a legdurvább könyv, amit fordított. (Szerintem meg az egyik legjobb is 🙂 ). Már ott felkeltette az érdeklődésem, de nem hittem volna, hogy ennyire tetszeni fog a regény. Mert szerintem tényleg zseniális lett. És látszik, hogy ketten írták, mert dupla annyi izgalom és jó ötlet van benne.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted! *

Egy dolog viszont nagyon fontos. Ez tényleg tizennyolc éven felülieknek szóló regény. A Pretty Stolen Dolls felkavaró és megrázó élmény, olyan, ami nagyon alaposan megbolygatja az ember lelkét. Az írónők pedig nem cicóztak, végtelenül hitelesen adták át a hősnő szenvedését, amiről bizony nehéz olvasni. De valahogy mégis jó – én legalábbis élveztem minden sorát. Még ha el is borzasztott.

A sztori főhőse Jade, akit a húgával együtt tizennégy évesen elrabolt egy Benny nevű pasi, akinek nincs ki mind a négy kereke. Jade húgával, Macyval kábé élő és lélegző babaként bánik, Jade-et pedig folyamatosan megerőszakolja, éhezteti, kínozza. A lány tizennyolc évesen tud megszökni (ez kábé a tizedik oldalon megtörténik), de a húgát nem tudja elhozni. Rendőrnyomozó lesz belőle, és most, huszonhat évesen is az a legfőbb vágya, hogy megtalálja a férfit és a húgát.

Maga az ötlet, hogy Jade legyen nyomozó, és a tragédiák amiket átélt visszaemlékezésekből derüljenek ki, nagyon bejött. Mert így sikerült jól bemutatni azt is, hogy miként lehet feldolgozni az ilyen durva helyzeteket, amiket átélt. Mert megszökni egy dolog, de tovább élni és nem beleőrülni a kínba már egy nehezebb történet. A történet pedig Jade-nél jól megmutatta a múltjának minden nehézségét.

Ahogy én elképzeltem: Jade | A fotón: Shay Mitchell
Ahogy én elképzeltem: Jade | A fotón: Shay Mitchell

Külön érdekes volt az, ahogy Jade a párkapcsolatát kezeli. Ugyanis van egy párja, Bó, aki kvázi a tökéletes srác, mégsem érzi iránta azt, amit kéne. Még magának is retteg bevallani, de olyan következtetésekre jut, hogy csak lestem, de mégis, teljesen hitelesnek éreztem végig. Itt van a könyvben Dillion is, a lány nyomozótársa, na őt is nagyon szerettem, különösen miután kiderültek a múltjából a titkok, és közelebb kerültek egymáshoz.

Az írónők a nyomozós részre azért nem helyeztek olyan nagy hangsúlyt, kevésbé érződött hitelesnek, hogy Jade egy olyan profi nyomozó, mint amilyennek szeretnék velünk elhitetni, de maga a szál így is érdekes tudott lenni. Annál is inkább, mert az ember minden pillanatban csak arra vágyik, hogy jussunk el végre a jelenben Bennyhez, hadd kapja meg azt, amit érdemel.

A könyv nem működött volna olyan jól, ha Benny alakját nem írják meg ennyire jól. Szerencsére nem volt felmentő ítélet, nem kezdtek el azon agonizálni, hogy Benny miért ekkora állat. (Bár gyanítom a folytatásokban ez elő fog jönni). A visszaemlékezésekben a pasi teljesen elborzaszott, idegbeteg volt a javából, és nagyon jól esett gyűlölni őt. Remélem a további részekben sikerül ilyen jól kezelni a karaktert. Mert az biztos, hogy miatta lehetett ennyire jó az egész. (Bármennyire is borzasztó ezt leírni)

Ahogy én elképzeltem: Benny | A fotón: Colton Haynes

Értékelés: 10/10

Nekem ez a könyv abszolút öt csillagos élmény lett, bármennyire is elborzaszott. Viszont nagyon nehéz beszélni róla, mert pont azért működött nálam annyira a sztori, mert nem tudtam kábé semmit előre, így tényleg minden meglepetésként ért.

Így annyit tudok javasolni, hogy ha bírjátok a durvább sztorikat, akkor mindenképpen adjatok esélyt a Pretty Stolen Dollsnak. Nem lesz egyszerű olvasmány, de tele van érdekes csavarokkal, jó történetszálakkal, itt-ott izgalmakkal, és Jade is, mint főszereplő nagyon jól működik.

Azért arra készüljetek fel, hogy durva függővége van a könyvnek, de úgy hírlik, 2019-ben érkezik magyarul a folytatás. Egy biztos, nekem az év egyik legnagyobb kedvence, és az év egyik legjobb meglepetése lett a regény.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted! *

PRETTY STOLEN DOLLS – BLOGTURNÉ

 • Ker Dukey és K. Webster Ellopott babácskák című regénye egy beteg elméről és egy olyan nőről szól, aki elképzelhetetlen szenvedéseken ment át gyereklányként. A Könyvmolyképző Kiadó legújabb Rázós könyve rendesen meggyötri az olvasó lelkét, miközben bemutatja Jade múltját és jelenét. A turné során három bloggerünk véleményét olvashatjátok a könyvről, valamint ha megfejtitek a feladványainkat, ti is nyerhettek egy saját példányt.

 • Ezúttal a játék során az lesz a feladat, hogy kitaláljátok az állomásokon található képek alapján, mely emberrablós filmre is gondoltunk. Nincs más dolgotok, csak írjátok be a filmek magyar címét a rafflecopter doboz megfelelő sorába!
  A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 06.14. Spirit Bliss Sárga könyves út
  06.15. Sorok Között Könyves Blog
  06.16. Kelly & Lupi olvas