Offglen – aka. Emily – a sorozat egyik leszbikus karaktere, akinek az irányultsága Gileád előtt is világos volt. Miután az első évadban kiderült, hogy Emily összejött egy cseléddel, szörnyű büntetés várt a párosra: a cselédet megölték, Emilyt pedig műtéttel büntették.

A műtét után az első évadban csak annyit láttunk, hogy Emily elsődleges nemiszervével történt valami, de nem mondták ki nyíltan, hogy mit tettek. Minderre most, a második évad negyedik részében derült fény.

Emily bevallotta ugyanis, hogy Gileád eltávolította a klitoriszát, avagy, magyarul a csiklóját. Ez a női test olyan része az elsődleges nemi szervben, aminek a kizárólagos szerepe az örömszerzés. Izgalmi állapotban megtelik vérrel, merevvé válik, és a nők az orgazmusig csakis a klitorisz meglétével juthatnak el.

Gileád tehát a műtéttel elvette Emilytől a lehetőséget, hogy valaha is olyan szexuális életet éljen, ami száz százalékig kielégíthetné őt.

Az ötlet pedig sajnos itt is a való életből vették: Afrikában még ma is léteznek olyan törzsek, amik vallási okokból már kislányként megfosztják a klitoriszuktól a tagjaikat, hogy felnőttként még véletlenül se élvezzék igazán a szexet.