Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: M. A. Innes – Nick ​& Kyle (Beautiful Shame 1.)

Idén elhatároztam, hogy legalább három angol nyelvű, és tíz LMBT regényt el fogok olvasni. A kellemeset a hasznossal összehozva a Beautiful Shame széria első kötete lett a kiválasztottam. (Mindegyik kötetben mások a főhősök)

A könyvre amúgy teljesen véletlenül akadtam rá. A molyon keresgéltem az LMBT címkében, és ezt dobta fel az elsők között a legújabb regényeknél. Láttam, hogy @loveQhuay nagyon szerette, így nem is agyaltam rajta sokat, úgy döntöttem, nekem ez kell. Még a fülszöveget sem olvastam el…

Volt is nagy meglepetés, mikor elkezdtem olvasni, ugyanis belesétáltam egy BDSM könyvbe. Van egy olyan érzésem, hogy nem ez a helyes kifejezés arra, ami a sztoriban történik, ha valaki tudja a jót, jelezze nyugodtan. Mert itt nem verték egymást a főhősök, inkább szóbeli beszólogatások, és parancsolgatások voltak előtérben. (Igen, az egyik karakternek parancsra kellett elélveznie, meg visszartani, és társai)

Na de. Mielőtt még elvenném valakinek a kedvét: szerintem ez nem volt rossz könyv. A főhősöket nagyon szerettem együtt, és érdekes volt az alapsztori. Nick és Kyle egy gimibe jártak, Kyle pedig folyamatosan beszólogatott Nicknek. Amit mindketten élveztek, és nem értették, hogy lehet ez. Nicket megalázták, mégis, erre szerzett magának otthon örömet a kezével, és Kyle sem tudta abbahagyni. Aztán egy munkahelyen kezdtek el dolgozni a srácok. Addigra pedig Kyle már megfejtette, hogy mi is ez köztük. És lépett.

Nick egy alacsony szőke srác, aki teljesen belezúg a magas, sportos Kyle-ba. Imádja, ha beszól neki, ha kemény vele, ha teljesítheti a parancsait és uramnak szólíthatja. Kyle pedig azt élvezi, ha megteheti. Az érzelmi rész tökéletesen átjött. Ők máshogy szeretik a szexet és az előjátékot, nem az ágy „ha vadulunk a zuhanyzó vagy a kanapé” együttlét hívei, hanem a vad szavaké, és a megalázónak tűnő pillanatoké. És ez nekik így jó.

Ahogy én elképzeltem: Kyle | A fotón: Cody Christian

Persze néha jojózott a szemem, úgy vágnám pofán azt, aki nekem ilyeneket mond szex előtt, hogy arról koldulna. (Ideje lenne frissíteni a hasonlataimat). Így azért nehéz volt azonosulni a karakterekkel, és igazából nem is történt meg. Inkább csak kívülről szemlélődtem, mert kíváncsi voltam rá, milyen is egy ilyen „igen uram, kuss a neved te ribanc” típusú kapcsolat. És nem, a fene vágyik rá, de eszem ágában sincs elítélni azt, akinek ez jelenti a boldogságot.

Kyle és Nick szerették egymást, ez a napnál is világosabb volt. Az uramozáson túl sokat beszélgettek, átsegítették egymást a nehézségeken, és érezhetően több volt ez köztük, mint egy szexkapcsolat, ez pedig valahol, mélyen teljesen cukivá tette a két karaktert. Ez pedig nagyon kellett a történet élvezhetőségéhez.

Pár dolgot azért sajnáltam. Sok ziccert hagyott ki az író, a könyv rövidsége miatt sok dolgot nem sikerült kifejteni, és például Kyle esetében a coming out nehézségei sem jöttek elég jól át. Sok ponton csak ledarálták tíz mondatban azt, amiről normál esetben egy fejezetnek kellett volna, hogy szóljon, és igazán átjöjjön az üzenet.

Ahogy én elképzeltem: Nick | A fotón: Lucas Till

Értékelés: 8/10

Érdekes világot mutat meg ez a regény, és pont ettől válik igazán egyedivé. Nick és Kyle kapcsolata minden durvaság ellenére gyönyörű, ők pedig pont a durvaságban találják meg a gyönyört, így minden kerek.

Hogy tetszik a borító? Nagyon szexi. Nem leszek prűd, nem fogom tagadni: emiatt akadt meg rajta a szemem, miközben tekertem a molyon.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted az LMBT könyveket, és kíváncsi vagy az erotika egy kevésbé ismert oldalára, ajánlom ezt a regényt. Magyarul sajnos nem jelent meg, de nem bonyolult az angolja, én is elboldogultam vele.