Vannak olyan könyvek, ahol nem kell sokat gondolkodnom azon, hogy érdekel-e. Az Idol is ilyen: a gyönyörű borítójával, és a (rock)sztáros alaptörténetével rögtön felkerült az “ezt kell olvasnom” listára. Fenomenális élményre készültem, de sajnos csak egy átlagos regényt kaptam, ezt picit sajnálom.

A történet hősnője Libby, a huszonöt éves lány, aki kábé remeteként él. A foglalkozása borítótervező, de erről öt mondat, ha elhangzik, pedig úgy érdekeltek volna a kulisszatitkok. Na mindegy… A lány a szülei halála után költözött a kisvárosi, tengerparti házba, ahová szó szerint berobban az életébe az új szomszédja, egy pofátlanul szexi, de részeg srác.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a linkre kattintva! *

Killian és Libby végül pár veszekedés után egymásba szeretnek, hiszen mindkettejüknek sok nehézség volt az életében, és pár gyors szex és petting közben ezeket jól ki is tudják beszélni. Aztán kiderül, hogy Killian egy szexi rock sztár, ami naná, hogy bonyodalmat hoz a szerelmespár életébe.

És akkor itt jött el a csavar: amikor Libby megtudta, hogy Killian rock sztár. Azt hittem, tudom mire megy majd ki ezek után a játék, de az írónő csavart egyet a dolgokon, és egy teljesen új irányba vitte el a történetet. Ez a része tetszett, jó volt, hogy meg tudott lepni, és a csavarból fakadó történések egy része, a leírások, vagy éppen a zene önzetlen szeretete is sokat hozzáadott ahhoz, hogy jobb legyen a regény.

Viszont sajnos akadtak problémáim. Konkrétan az, hogy Libby és Killian nagyon gyerekesen viselkedtek, de talán a hülye a legjobb szó rájuk. Konkrétan a regénynek három fő konfliktusa volt, amiből kettő arra épült, hogy elbeszélnek egymás mellett. Ahelyett, hogy felnőtt emberek tisztáznák a dolgaikat, jön a gáz önfeláldozósdi, a necces pillanatok, amikor az ember csak tépi a fejét, hogy ezek nem lehetnek ennyire…

YA regényekben se nagyon tolerálom, ha hülyék a karakterek, de könyörgöm, Killian 27, Libby pedig 25 éves felnőtt emberek. Nem hiszem el, hogy nem voltak képesek leülni, és megbeszélni a dolgaikat. Persze, ha megteszik, elúszott volna 200 oldalnyi szenvedés, de lehetett volna helyette más. Például még jobban kifejteni a zseniális csavart, még részletesebben elmesélni azt, miként változhat meg az ember élete, avagy ha ennyit szenved az ember az álmaiért, még mindig meg tudja-e élni őket.

Rengeteg potenciál volt a történetben, de az álbonyodalmak, Killian és Libby szenvedései a semmiért, eléggé lerontották a sztori minőségét. Persze még így se volt rossz a könyv, ha olyan vészesen gyenge lenne lelkiismeretfurdalás nélkül félbehagytam volna. De vitt tovább az írónő remek stílusa, a romantikus részletek is egyben voltak, plusz a hülye döntéseik dacára a főhősöket is meg tudtam szeretni. A csavar pedig tényleg nagyon kellett, és jó is volt.

A folytatásra viszont annyira kíváncsi vagyok, hogy arra szó nincs. Jött egy karakter, aki szó szerint ellopta a showt. Scottyra gondolok, a srácok öltönyös, angol úriember(nek tűnő) menedzserére, akinél rég láttam nagyobb jelenet tolvajt könyvben. Minden jelenetben, ahol feltűnt, csak rá lehetett figyelni: a dumáira, a mozzanataira, és az elejtett bölcsességeire. Alig várom már, hogy az ő történetét olvassam, mert Scotty nélkül az Idol se lett volna ennyire ütős.

Értékelés: 8/10

Adott egy rocksztáros, romantikus zenés sztori, némi csavar, és két szerethető, de azért hülyécske főszereplő. Nem volt rossz ez a könyv, Scotty, a mellékszereplő például mindent vitt, de azért a Stage Dive sorozat még mindig jobb.

Hogy tetszik a borító? Szó nincs rá, hogy mennyire! Szexi, színes, egyszerűen wow, minden király rajta.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted a New Adult könyveket, akkor érdemes esélyt adni az Idolnak is.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a linkre kattintva! *

[su_heading]IDOL – BLOGTURNÉ[/su_heading]

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”]
[restab title=”A blogturnéról” active=”active”]

“A zene a barátoddá válik, ha nincs egy sem, a szeretőddé, ha éppen arra vágysz. A haragoddá, a bánatoddá, az örömöddé, a fájdalmaddá. A hangoddá, ha nem találod a szavakat. Csodálatos dolog részesévé válni mindennek, szerepet játszani valaki más életének zenei aláfestésében.”

Ismét dübörög a rock! A Blogturné Klub hét bloggerével tartva megismerkedhetsz a Könyvmolyképző Kiadó VIP sorozatának első részével, egy csodálatos szerelmi történettel, mely a rockzenészek világában játszódik. Ha pedig velünk játszol, tiéd lehet Kristen Callihan Idol című könyvének egyik példánya

[/restab]
[restab title=”Nyereményjáték“]

Mivel Libby borítótervezéssel keresi meg a napi betevőre valót, játékunk is a könyvborítókhoz kapcsolódik. A turné minden állomásán egy-egy, a Könyvmolyképző Kiadó által már megjelentetett könyv borítójának részletét láthatjátok, a feladat pedig az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a szerző nevét és a könyv címét.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway
https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

[/restab]
[restab title=”További állomások“]

03.26 – Angelika blogja
03.28 – Sorok között
03.30 – Könyvvilág blog
04.01 – Betonka szerint a világ…
04.03 – Kristina blogja
04.05 – CBooks
04.07 – Dreamworld

[/restab][/restabs]