Mint sokan mások, én is imádtam az írónő előző itthon megjelent regényét. A Stepbrother Dearest csodálatos volt, ezért vártam nagyon Jake-et. És hát, kissé csalódnom kellett, sajnos Elec története jobb volt.

A Jake megadja magát leginkább két részre bontható. Az első fele egy sima New Adult történet, amiben egy tetkós, piercinges rosszfiúnak tűnő srác, Jake beleszeret a lakótársába, Ninába. És dettó. Eltöltenek együtt egy csomó közös időt, de Jake titkolózik, nem akar összejönni a lánnyal. Aztán kiderül a titok és bumm, bomba robban!

* Kíváncsi lettél? Szerezd be ide kattintva nagy kedvezménnyel *

A sztoriból fakadóan a könyv első felét szerettem. Vicces és szexi volt az út, amíg nem jöttek össze. A közös programok például mindent vittek. Ninának ugyanis különféle fóbiái vannak, pl. nem bír megmaradni a liftben, vagy fél repülőre ülni. Az, ahogyan ezeket Jake segített lerombolni, az gyönyörű volt. És minden jelenetük ütött a könyv első felében, a kémia tombolt köztük, és tényleg, annyira “PenelopeWardos” volt.

Akadtak olyan részletei is, amiket egyenesen imádtam. Amikor Nina a halott testvéréről mesélt, és őszintén elmondta, hogy mennyire nehéz számára a gyász, vagy miért is hibáztatja magát, az annyira megérintette az ember szívét. Jake múltmesélése az édesapjáról, a városban lévő jelenetek dettó. Tényleg, olyan szép volt minden, amíg a titok ki nem derült.

Azt különösen értékelem, hogy volt üzenete a könyvnek. Mégpedig az, hogy ne ítélj külső alapján. Mert simán lehet, hogy Jake tetkós, piercines, rosszfiúnak kinéző srác, de igazából három glória is ragyog a feje fölött. A könyvben jó párszor ki is mondják, hogy ne ítélkezz a külső miatt, így aztán tényleg mindenkinek leeshetett. És remélem meg is ragadt a fejében 🙂

Jake titka önmagában nem volt rossz, de sajnos magával hozott pár klisés dolgot. A részeg jelenet, féltékenység, minden, amit el tudtok képzelni. És aztán jöttek a Jake fejezetek… Annyira feminim volt a srác narrációja, egyszerűen minden szexiségét elveszítette a karakter, mert annyira semmilyen lett az egész. Olyan kár érte.

És hát, amikor ezek végre összejöttek… Ha egy szerelmespár több százszor mondja egymásnak, hogy “szeretlek”, akkor ott ti nem érzitek, hogy itt gond van? Mert én éreztem. Egyszerűen a szememben addig működtke jól együtt, amíg “Jake meg nem adta magát“. És onnan már borult minden, és úgy éreztem, ők a szerelembe, és egymás testébe szerelmesek, nem a másikba.

Na és a szex. A leírásokkal alapvetően nem volt gond, de igaz, a bársonyos pénisz szókapcsolaton hangosan felröhögtem. Viszont amikor Jake szó szerint anyatejet ivott a csaj melléből, hát… na ott lehidaltam. Ez tényleg szexi? És ettől tényleg extrán nedves lesz egy nő? Megkérdeztem pár anyuka ismerősöm, szerintük nem túl reális.

De hogy mondjak még egy jót is: szerettem a mellékszereplőket. Skylart a legjobban, a rákos lány eredeti volt, és a szívem szakadt meg érte, miközben jót nevettem rajta. Ryanért is odavoltam, ez a védelmező effektus szupercuki lett, bármilyen hibákat is követett el. No és Tarah! Wow! Plusz Jake amikor kisbabával van, hát… cuki, no 🙂

Ez már a második rész nagyon szexi borítója 🙂

Értékelés: 6/10

Nem mondom, hogy rossz a könyv, mert megvan a maga szerethető bája, és az első fele, amíg ki nem robban a titok, tényleg nagyon jó. A második felét viszont gyengének éreztem, kár érte. Mindenesetre nem adom fel az írónőt, ha jön még új könyve itthon, el fogom olvasni.

Hogy tetszik a borító? Pofátlanul szexi. Nem tagadom, emiatt is lettem kíváncsi a könyvre.

Kinek ajánlom elolvasásra? Jó kérdés. Penelope Ward rajongói csekkolják, hátha tetszeni fog. New Adult fanoknak dettó érdemes bepróbálni, hátha.

[su_heading]JAKE MEGADJA MAGÁT – BLOGTURNÉ[/su_heading]

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”]
[restab title=”A blogturnéról” active=”active”]

Penelope Ward, A legdrágább mostohabátyám szerzőjének újabb könyve jelent a tavaly novemberben a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, melynek központjában ismételten egy tetovált srác áll. Tartsatok a Blogturné Klub három bloggerével február 9 és 13 között, hogy ti is megismerjétek Jake és Nina meglepő fordulatokkal teli életét. Ha részt vesztek a nyereményjátékunkban, megnyerhetitek a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet.

[/restab]
[restab title=”Nyereményjáték“]

Mivel ebben a könyvben is a tetovált “rosszfiúé” a főszerep, a játékban is ők lesznek a középpontban. Minden turnéállomáson találhattok egy hősnőt, a ti feladatotok pedig az lenne, hogy megmondjátok, melyik tetovált fiatalember a párja. Nincs más dolgotok, mint az illető teljes nevét (keresztnév és vezeték) beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába.

Anne Rollins

a Rafflecopter giveaway
https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

[/restab]
[restab title=”További állomások“]

02.09 – CBooks
02.11 – Dreamworld
02.13 – Sorok között

[/restab][/restabs]