Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Erin Watt – Megtört herceg (A Royal család 2.)

Egy biztos: a második rész hű maradt az elsőhöz, és ugyanolyan szórakoztató és telenovellás lett, mint a kezdő rész. És ez már megint tök jól működött, különösen mert mostanra nagyon megszerettem a karaktereket, jobban kiéleződnek a szituációk és emiatt még jobban átjön, hogy mennyire zseniális ez az egész.

A történet ott folytatódik, ahol az első véget ér, igaz, némi csavarral, mert Ella mellett már Reed is nézőpont karakter. Kiderülnek a titkok, és nem meglepetés, Ella végül visszatér Royalékhoz, és Reednek rengeteget kell kaparnia ahhoz, hogy a lány megbocsásson neki. Eközben a háttérben megy a kavarás, és az első rész főgonoszait sem kell félteni, többek között Brooke és Daniel is feltűnik a folytatásban.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen megrendelheted a könyvet! *

Mielőtt elkezdtem olvasni a Megtört herceget feltettem öt kérdést, amire nagyon kíváncsi voltam – ezt ide kattintva olvashatjátok el. Nos, most szerencsém volt, mert bizony egy kérdésen kívül mindegyikre megjött a válasz, ráadásul nem is akármilyen! Rengeteg titok kiderült, és nem csak a jelenből, hanem a múltból is. Leginkább a Gideon & Savannah szál vágott gyomorszájon, mert annyira fájdalmasan jól lett kitalálva az egész. (És hát, elég szappanoperásan, de ez van :))

A kötet újdonsága volt, hogy már van Reed szemszög is. Bevallom, ennek én nem örültem. A legtöbb New Adult könyvben annyira idealizáltak a férfi főhősök, hogy a fejezetüket olvasva a nyál kerül előtérbe nem pedig az a vicces, szerethető pasi, akit a hősnő szemén át megismertünk. Részben ez történt itt is. Értem én, Reed szerelmes, és mindent megtenne Elláért, de valahogy nem jött át jól szerintem az, ahogy ő narrált. Oké, nagyrészt férfias volt és írásmódra, stílusra is eltért Ella fejezeteitől, de hangulat és illúziórombolónak éreztem a legtöbb fejezetét.

Mégse mondanám száz százalékra, hogy rossz ötlet volt Reedet nézőpontkarakterré tenni, mert hála neki kiderült egy csomó érdekesség a karakterek múltjáról. És árnyaltabban jött például át az, hogy Easton és Reed között milyen szoros a kapcsolat és mennyit jelent egymásnak a két testvér. Ugyanez az édesapjával is megtörtént, de külön jó volt megismerni Reed barátait is, Wade egyértelműen megérdemelne egy spin-off kötetet. Tehát nem voltak azért rosszak Reed fejezetei, csak én nem rajongok a pasi nézőpont karakterekért, és Ella szemén át sokkal szívesebben időzöm el a Royalék gazdag és szappanoperás világában.

Amit különösen szerettem ebben a kötetben, hogy előtérbe kerültek a mellékszereplők. Például most jóval többet kaptunk a srácok apjából, Callum uralta az összes jelenetét. Üdítő volt látni akcióban az apát, és átlátni azt is, hogy mennyire okos és rafinált ez a pasi, és tényleg imádja a családját. Külön ki kell emelnem Valerie-t is, mert Ella legjobb barátnője isteni karakter, és nem csak a jó beszólásai miatt. Ó, és a Jordan vs. Ella jeleneteket imádtam, különösen az utolsót. Na az mindent vitt!

Reed és Ella kapcsolata is gyönyörűen volt ábrázolva a részben. És tetszett az, hogy Ella párhuzamba állította az ő kapcsolatát azzal, amit az anyja mellett látott. Mert az anyja folyton elhitte a pasiknak, hogy nem csalták meg és megváltoznak, Ella pedig úgy nőtt fel, hogy eldöntötte, ő bizony ennél okosabb lesz.

És most, a felnőttkor küszöbén van, iszonyúan szerelmes, és döntésre kényszerül: higgyen-e Reednek, megbocsásson-e neki, vagy eltaszítsa magától, mert tanulni akar az anyja hibáiból. Az egész folyamat nagyon szépen lement Ellában, és emiatt az összes Reed & Ella jelenet ütött. Mert romantikus, szexi, keserédes és szomorú is akadt bőven, miközben végig ott lapult a mélyben a kérdés: összejönnek-e egyáltalán? És a kérdést tényleg erősen a levegőben éreztem, ami egy New Adult könyv főhőseinél szerintem nem semmi teljesítmény.

Ó, és ne csüggedjen senki, ez a rész is bazi nagy függővéggel zárul. Tulajdonképpen kettővel is, de gyanítom, hogy ezek szorosan összefüggenek majd. Mindenesetre bevallom, én két napig röhögtem ezen a függővégen, mert annyira pokolian vicces. De hát, telenovella ugye, nincs min meglepődni.

Értékelés: 9/10

A Royal család egyszerűen imádnivaló, pláne most, hogy ebben a részben ennyire erősen átjött a közöttük lévő szeretet és kötelék. A Megtört herceg tele van izgalmas, elgondolkodtató és pofátlanul szexi jelenetekkel, miközben a cselekmény egy pillanatra sem ül le. Nagyon élveztem, még a Reed nézőpontok dacára is.

Hogy tetszik a borító? Imádom, nagyon szép ez a korona, és tök jók a színei is.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha az első rész tetszett szerintem feltétlenül adj esélyt a folytatásnak is. Lazán hozza a színvonalat.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen megrendelheted a könyvet! *

MEGTÖRT HERCEG – BLOGTURNÉ

 • Folytatódik Ella és a Royalok magával ragadó története! Még nem is volt időnk feldolgozni a Papír hercegnő függővégét, máris bombaként robban az életünkbe a Megtört herceg – természetesen a Könyvmolyképző Kiadótól. Ha szeretnétek megismerni a történet folytatását, ezúttal Reed szemszögéből is, és megnyerni a könyvet, tartsatok a blogturné 8 bloggerével!

 • A mostani nyereményjátékunkban tesztelni fogjuk, hogy mennyire emlékeztek az első részre. Idézeteket fogtok találni minden blogon, amit valamelyik szereplő mondott, a dolgotok pedig természetesen az, hogy megfejtsétek, kitől származik. Ezután már csak be kell írnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába a nevet, és már esélyesek is vagytok a könyv megnyerésére.
  Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  Csak egy szavadba kerül, és fejbe váglak a bunkósbottal, hogy aztán bevonszoljalak egy barlangba – mondja vigyorogva.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 11.05. – Sorok között
  11.07. – Könyvvilág
  11.09. – Kelly&Lupi olvas
  11.11. – Angelika blogja
  11.13. – Dreamworld
  11.15. – Insane Life
  11.17. – CBooks
  11.19. – Deszy könyvajánlója