A Lapok közé rejtve blogon láttam a minap egy nagyon érdekes könyves taget. Megtetszettek a kérdések, így úgy voltam vele, kitöltöm én is, úgyis rég volt már ilyesmi az oldalon. Íme, a kérdések és a válaszok!

1.) Nyáron mindenkinek kicsivel több szabad ideje van, ezért az új könyvek mellett előkerülnek már a régen olvasott regények is, egy kis nosztalgia erejéig. Te melyik könyvet olvastad a legtöbbször?

Ez egyértelmű, a Harry Potter könyveket. Anno kábé 14 évesen egymás után háromszor is elolvastam a harmadik részt, az Azkabani fogolyt.

2.) Ha nyár, akkor kötelező olvasmány, vagy tipikus nyári olvasmányok?

Hála az égnek már kinőttem a kötelező olvasmányokból. De anno sem arról voltam híres, hogy elolvassam őket. Bevallom, a kötelezők röviden kiskönyv volt a kedvencem, ami kábé 10-20 oldalban foglalta össze a cselekményt.

3.) Szerinted tipikusan nyári olvasmány

Most az Életem a szomszédban ugrott be. Jópofa, romantikus történet, egy erős hősnővel, imádnivaló álompasival, és egy nagyon mély háttértörténettel, ami egyértelműen kiemeli a YA könyvek tengeréből.

4.) Ha nyár, akkor szerelem! Kedvenc könyves párosod?

Abszolút kedvenc nincs, de sokakat szeretek. A nyári könyvélményeimben például nagyon magával ragadott Grace és Logan kettőse a The Mistake-ben. Legjobban a történet végén szerettem őket.

5.) Olvasmányaid alapján, te hova utaznál el legszívesebben nyaralni?

Ózföldére! A Dorothynak meg kell halnia könyvekben még a háború által feldúlt Ózfölde is mesésen fest, hát milyen széplehet még béke idején.

6.) Ez lehűt! Mondj egy borzongató könyvet, amit szerettél!

Akkor hajrá! Két éve, nyáron olvastam, és iszonyúan szerettem. Egy kukás bérgyilkos a főhőse, aki egy olyan feladatot kap, amit nem vesz be a gyomra, és jön a személyiségfejlődés. Ami pedig még jobbá tette: disztópiáról van szó!

7.) Idén nyáron melyik könyvet viszed magaddal a nyaralásodra?

Sajnos most sem megyek nyaralni, de ha mennék, akkor biztos rövid könyvet vinnék, hogy ne vonja el a könyv annyira a figyelmem a látnivalókról. Így valószínűleg a Bane Krónikák mellett döntenék, amiket még nem olvastam el, de nagyon tervben vannak.