Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Jessica Sorensen – The ​Forever of Ella and Micha – Ella és Micha jövője (A titok 2.)

Hű, ez aztán érdekes volt! A New Adult könyveknél általában addig jutunk el, hogy a főszereplők összejönnek és minden boldog, de az, hogy mi történik utána, valahogy kimarad. No, az Ella és Micha folytatása pont erre koncentrált. Az előző részben összejöttek, de mi lesz ezután?

Véget ért a tűzforró nyár, Ella pedig visszatért az egyetemre, eközben Michának kezd beindulni a zenei karrierje. Nagy a távolság, ritkán találkoznak a pénztelenség miatt, így nehéz jól működő párkapcsolatot kialakítaniuk. Emellett pedig mindkettejüknek fel kell dolgoznia a múltja sebeit, ami nem megy olyan könnyedén.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted! *

A könyv tehát két szálon mozgott: az előtérben a romantikus rész volt, mindennel, ami egy távkapcsolatos sztoriban elvárható: nem tudok élni nélküled, bár láthatnálak, nehogy megcsalj valakivel, jobb-e ha szakítunk, minthogy így együtt maradjunk. Sorensen nagyon ért a romantikához, az érzelmek, a szerelem és a vágy átadásához, mindez pedig itt is nagyon jól működött.

Ella és Micha párosa működőképes, jók együtt, kihozzák a másikból a maximumot, így bőven lehet drukkolni nekik, hogy együtt maradjanak, és meg tudják oldani a problémáikat. Kétségkívül nehéz a távkapcsolat, és ezt is jól bemutatták.

A könyv másik része egyértelműen a lelki dilemmákról szólt. Felbukkant Micha apja egy durva kéréssel, ami még izgalmasabbá tette a sztorit. Eközben Ella apjával is történtek dolgok, nagyobb szerepet kapott a testvére is, és gyönyörűen haladtunk afelé, hogy Ella végre feldolgozza az édesanyja halálát, és az eddigi életét.

Nagyon jó ötletnek tartottam, hogy Ella kapott egy pszichológust, aki végig mindenben segítette a lányt. Ez jó üzenet, sosem szégyen segítséget kérni, és ha megfogadjuk, az nagyon jól elsülhet. Manapság már egyre elterjedtebb, hogy az ember egy szakemberhez forduljon, de mindig támogatom az ötletet, hogy mindez megjelenjen a könyvekben/sorozatokban is. Az itteni példa is mutatja, hogy jó pszichológus segíthet jobbá tenni az ember életét.

Bár a sztori működött, de sajnos sok téren éreztem hiányosságokat. A mellékszereplőket (Lila & Ethan) szinte leradírozták a lapokról, alig kaptak teret, és amikor felbukkantak, akkor sem igazán volt saját életük, vagy jelentőségük, mintha minden arról szólt volna, hogy asszisztáljanak Elláék aktuális drámájához.

Sok pontján pedig elnagyzoltnak éreztem a könyvet, másutt pedig túl szűkösnek. Volt, hogy életre szóló döntés született meg pár sor alatt, nem fejtettek ki problémákat, dilemmákat, sok esetben csak a felszínt kapargatták ahelyett, hogy igazán lementek volna a gyökerekig. Emiatt kissé talán feszesebbé, pörgősebbé vált a könyv, de itt nem ártott volna kicsit jobban elmélyedni a szereplők lélektanában. Pont úgy, mint az írónő Callie & Kayden sorozatában – amit amúgy imádok.

A kapkodásnak pedig pont a történet vége látta meg a kárát. Kicsit összecsapottnak éreztem, és egyben iszonyúan sajnáltam Ella döntését. Miért neki kellett csomagolnia és feladnia az életét csak azért, hogy a Micha után menjen? Hé, ez már a 21. század, nehogymár ez legyen a módi! A sztori amúgy rendesen lezárt, és stand alone kötetként is felfogható.

Értékelés: 8/10

Szerettem a könyv alaphangját, hogy megmutassuk, mi történik a „nászutas szakasz” után, mikkel kell megbírkóznia egy párnak a távkapcsolat során. A lelki dilemmák bevetése is kellően érdekes volt. Sajnos pár banénhéjon a szememben megcsúszott az írónő, de szerencsére maga a könyv szerethetőre sikeredett.

Hogy tetszik a borító Kétségkívül szép, csak sajnálom, hogy a könyv főhősei kicsit másként néznek ki.

Kinek ajánlom elolvasásra? A New Adult regények kedvelői mindenképpen csapjanak le rá, mert alapvetően nem rossz, Sorensen stílusa pedig annyira megnyerő, hogy képes magával ragadni az embert.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted! *

ELLA ÉS MICHA JÖVŐJE – BLOGTURNÉ

 • A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából a Könyvhétre érkezik egy új Jessica Sorensen regény, az Ella és Micha titka sokak által vágyott folytatása.

  Tarts velünk a blogturnén, tudd meg, hogy miként alakul Ella és Micha kapcsolata, és milyen akadályokat gördít eléjük az élet. A turné során a kiadó jóvoltából 3 példányt meg is nyerhetsz a könyvből.

 • A regény során Micha karrierje egyre jobban ível felfelé, a srácból lassan menő énekes válik. Így a mostani játékunkban egy-egy híres énekes képét találjátok, a ti feladatotok pedig, hogy rájöjjetek a kép alapján ki látható a fotón, és írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. A helyes megfejtők kisorsolunk 3 példányt a regényből.

  Figyelem! A kiadó csak magyarországi postacímre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 06.08. – Sorok Között
  06.10. – Angelika blogja
  06.12. – Deszy könyvajánlója
  06.14. – Dreamworld
  06.16. – CB olvas
  06.18. – Kristina olvas