Ez simán az év egyik legjobb híre! Olvasói kérdésre a Könyvmolyképző Kiadó a molyon elárulta, hogy új Marie Lu sorozattal készülnek év végén. Nézzétek csak:

“Remek hírt közölhetünk: várhatóan már az év végén megjelenhet az első kötet, a The Young Elites. A könyvet a Legenda trilógia fordítója, AncsaT fordítja.”

A Legenda írónője, Marie Lu tollából született meg a The Young Elites trilógia, ami külföldön már hatalmas sikert aratott. A sorozat középpontjában Adelina áll, a lány, aki túlélte az emberiséget megtizedelő halálos betegséget, a vérpestist. A megváltozott világban kell a lánynak túlélnie, ehhez pedig nem árt, ha az ember nem egy ma született bárány.

A kritikák leginkább Adelina személyiségét emelik ki a könyvekből. A lány nem gonosz, nem antihős, de tesz olyan dolgokat, amiket a Young Adult hősnők még véletlenül sem tennének meg. Nem szent, nem démon, csak egy lány, aki bármit megtenne a túlélésért egy veszélyes világban, ahol a politika és a mágia csap össze. (Bizony, az is van).

A kiadás hírének nagyon örülök, és mindenképpen kíváncsi leszek a regényre, biztosan el fogom olvasni. Az Egy képzelt világ titkai blogon hosszabb kritikát is olvashattok a könyvről, ha még több infóra vagytok kíváncsiak. De vigyázat, kicsit spoileres lehet. Alább csatoltam a trilógia borítóit, hát nem gyönyörűek?