Azt hiszem, a legtöbb könyvmoly küzd egy betegséggel, amit talán leginkább a “hörcsög üzemmód” szóval írhatnék le. Akció van, netán csak jó napunk, és becsúszik egy-egy könyv, amit nézegetünk, örülünk, és megy fel a polcra. Aztán vagy levesszük… vagy nem.

Az utóbbi évek során már többször megpróbáltam a várólistacsökkentést, de idén most aztán már tényleg belevágok, mert az nonszensz, hogy ott van olvasatlanul annyi könyv a polcomon, hiszen nem véletlenül kerültek oda!

varolista-csokkentes

Szóval, összegyűjtöttem a várólistás, polcon lévő könyveim, amik olvasásra várnak. De nagyon. Úgyhogy, mese nincs, el is fogom őket még az idén olvasni!

Van egy főlistám, ezen van az a 12 könyv, ami perpillanat a legjobban érdekel, de van ám egy alternatív lista is, 8 könyvvel, így ha valamelyik a főlistáról netán nem jönne be, vagy nem érdekelne hirtelen annyira, akkor is meglehet a sikerélmény. (Bár, ha legalább három könyvemet elolvasom a polcról, már az is siker, nem? De azért jó lenne minél többet). A szabályok szerint a kihívás akkor van teljesítve, ha a 2 listáról összesen 12 könyvet elolvasok.

Szóval, most aztán durván belevágok, és ha gondoljátok, tegyétek ti is! Ugyan Lobo oldalán már lejárt a Várólista csökkentés jelentkezési határidő, azt hiszem, az én jelentkezésem se jött össze, de üsse kavics! Az a lényeg, hogy lekerüljenek az olvasatlan könyvek a polcról, nem igaz? Hajrá mindenkinek!

Várólista csökkentés 2017

varolista

Alternatív lista

varolista-alt