A Beavatott filmek durva sorsáról már sokszor írtam, itt utánaolvashattok. A színészek már nyilatkoztak is a témában, viszont eddig A Beavatott könyvek írónője, Veronica Roth mélyen hallgatott.

Most  megtört a jég, és közzétett egy nyilatkozatot, amiből megismerhetőek a gondolatai. Nagyon óvatosan fogalmazott, de azért érdemes szerintem elolvasni, amit írt. A tőlem telhető legjobban megpróbáltam nektek lefordítani, íme!

veronica-roth

Kedves Beavatott olvasók!

Sokan kérdeztétek tőlem, hogy mi történik az Ascedant film körül. (Ha nem tudjátok miről beszélek, ide irányítalak titeket).

Nem vettem részt a döntésben, miszerint az utolsó könyvet két filmre osszák, bár kíváncsi voltam, hogy a filmes csapat hogyan oldja meg. Most a helyzet egy kissé bizonytalan. A Lionsgate stúdió más útra kíván térni a sagával.

Akárcsak ti, én is kíváncsian várom, hogy mi fog történni. Ahogy korábban mondtam, nem gyakori, hogy egy író bármilyen kreatív kontrollal rendelkezzen a saját könyve adaptációja során. Tehát, míg a Lionsgate bizonyára meghallgatta a visszajelzéseim, addig a nap végére azt tették, amit a legjobbnak láttak.

Reménykedem, hogy bármi is történik, az jó lesz a történetnek és a karaktereknek, és ha megtudok valamit, megosztom veletek a híreket.

Köszönöm, hogy folyamatosan izgultok a könyvek, filmek miatt. Bízom benne, hogy csatlakoztok velem az új kalandjaimhoz a következő könyvem, a Carve the Mark kapcsán. Van pár nagyon izgalmas CtM hír a tarsolyomban, hamarosan megosztom!