Végre Magyarországon is bemutatkozik a Lev Tolsztoj-klasszikus Háború és Béke legújabb feldolgozása! A premier 2016. szeptember 3-án várható, szombat esténként a Filmbox Premium csatornán. Íme a részletek a csatorna sajtóközleményéből!

haboru-es-beke-01

[su_note note_color=”#f4f4f3″]

Sajtóközlemény: Háború és Béke a Filmbox-on!

A hatrészes sorozatot Lev Tolsztoj eredeti regénye nyomán dolgozta fel újra az angol klasszikus irodalmi művek adaptálásáról is ismert Andrew Davies, és a BAFTA-díjra jelölt rendező, Tom Harper, akinek nevéhez fűződik többek között a Birmingham bandája című film is.

A főszereplő Natasa Rosztovát a Hamupipőke filmes feldolgozásából is ismert Lily James, Pierre (Pjotr) Bezuhovot a több Oscar-díjat nyert életrajzi drámában, a 12 év rabszolgaságban is játszó Paul Dano, Andrej Bolkonszkijt pedig a brit James Norton személyesíti meg.

haboru-es-beke-02

A főbb szereplők mellett több részben is feltűnnek ismert brit és amerikai színészek, mint például Gillian Anderson (Anna Pavlovna szerepében), a többek között Bridget Jones apjaként ismert Jim Broadbent (Nyikolaj Bolkonszkij, Andrej édesapjaként) és Stephen Rea is (mint Vaszilijevics Kuragin herceg).

A sorozatot eredeti helyszíneken forgatták, többek között Lettországban, Oroszországban és Litvániában. Így nem csupán a cselekmény lényegét sikerült visszaadni a regényeposzból, de a tájakról és helyszínekről készített felvételek is lélegzetelállítóak. A tájképeknek, az igényes kosztümöknek és az erős színészi játéknak köszönhetően a Háború és Béke élethűen mutatja be a 19. század eleji orosz arisztokrata közeg hangulatát.

A Napóleoni háború árnyékában kibontakozó szerelmi rivalizálás története önmagában is tartogat hat résznyi izgalmat, de így a sorozat történelmi körképnek sem utolsó. A Háború és béke történéseit szeptember 3-tól követhetik nyomon, szombat esténként 20 órától a FilmBox Premiumon.[/su_note]

haboru-es-beke-03