A lelkész élő adásban égette el a könyvtár LMBT könyveit!

A lelkész élő adásban égette el a könyvtár LMBT könyveit!

7
Oszd meg!

A hat ezer lakosú floridiai Orange City lakosai október 19-én ünnepeltek, aznap tartották ugyanis a helyi pride-ot. Eközben viszont Paul Dorr, a fundamentalista keresztény lelkész 29 perces élő Facebook videóban égette el a városka könyvtárában található LMBT könyveket.

A lelkész szerint ezek a könyvek mocskosak és undorítóak, és nem hagyhatja szó nélkül, hogy a gyerekek következő generációja váljon meleggé ezen könyvek miatt. (Hjajj…)

A lelkész többek között Davit Levithan YA-kult könyvét, a Two Boys Kissinget is elégette, miközben büszkén hirdette, “Ez a könyv sem kerül többet a polcokra“…

Igazából szó nincs rá, hogy ez a könyvégetés hány ponton gusztustalan. Kezdjük ott, hogy azok a regények a város – és így az emberek – tulajdonában álltak. Meg amúgy is, könyvet égetni gáz! De mindezt Pride napon? Élő adásban? Miközben lelkészként végig a melegeket szidja, holott Isten állítólag mindenkit szeret? Szomorú. De nagyon.

De ebben a legnagyobb sötétségben se feledjük: szerencsére nem minden hívő ember ilyen. És pont miattuk is sajnálom nagyon a lelkész tetteit…

1433 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
1433 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

7 Hozzászólások

 1. “lelkész” ahham.. nem tudok higgadtan nyilatkozni, ez a lény undorító! Sajnálatos módon a legtöbb keresztény ember (tisztelet a kivételnek!) ugyanígy gondolkodik.. nem tudom egyszerűen felfogni, hogy az ilyeneknek mi járhat a fejükben.. szomorú, de igaz: a világ megérett a pusztulásra

  • Hát, foglalkozása szerintem az 🙁
   Viszont szerintem itt nagyon fontos az, hogy pár hangos ember miatt ne ítéljünk el egy egész csoportot Most mondok egy példát. Az osztályban húszan vannak, abból négyen folyton egyest dogát írnak, üvöltenek a tanárral, zavrarják az órát, a többi tizennégy meg próbál tanulni. Igazságtalan lenne az egész osztályt elítélni/megbüntetni a négy hülye miatt.

   • Amit leírsz, az igaz, sajnálom, hogy úgy tűnt, elítélem az egész keresztény/vallásos világot, nem állt szándékomban. Arra próbáltam rávilágítani, hogy aki vallásos és egész életében azt hallgatta, hogy a család az egy nő és egy férfi, minden más az ördög műve, az nagyobb valószínűséggel homofób, de ez valóban nem minden keresztényre igaz.. valószínűleg csak rossz tapasztalataim vannak és különösen érzékeny vagyok az ilyen homofób vagy rasszista megnyilvánulásra.
    Egyébként el sem tudom képzelni, milyen lehet az, hogy valaki egész kicsi gyermekkorától kezdve azt hallgatja, hogy ez meg az az ördög műve, meg isten jó és megbocsát.. én nem kaptam ilyen nevelést, és szerintem az értékítéletem sem tudott úgy “torzulni”, mint az olyanoké, akik ezen nőttek fel, így nekik ez a természetes.
    Ha azt hallod egész életedben, hogy a család egy nő és egy férfi, minden más bűnös és elítélendő, akkor felnőtt korodban szerinted milyen véleményed lesz azokról, akik ennek nem felelnek meg? Hát elég rossz. Vannak természetesen nyitott gondolkodású vallásos emberek, de saját tapasztalat alapján elég ritka az ilyen.

    • Igen, van valami abban, amit mondasz, én is úgy érzem, hogy a nevelés nagyon nem mindegy, és el tud torzulni a világkép egy olyan emberben, akit rossz beidegződéssel neveltek félre 🙁

 2. Általában nem szoktam hozzászólni az itteni cikkekhez, viszont sűrűn olvasom az oldalt (mert jók a cikkjeid, Tibi), de ezt nem tudom szó nélkül hagyni. Az LMBT-n kívül, ezek szépirodalmi művek voltak, értéket képviseltek és minden könyvből lehet tanulni (nemcsak erotikus művek vanna), ha ezt a lelkész úr nem is ismeri el. A mai világban, ahol már a társadalom többsége egyre elfogadóbb és felvilágosultabb, honnan veszi, hogy ha valaki elolvas egy ilyen könyvet, attól az meleggé válik? Ez abszurd és egyben morbid is.

  • Köszönöm a dicséretet! 🙂
   És igen, abszurd maga a gondolat, hogy ettől lesz valaki meleg. Ennyi erővel aki meleg és fiú-lány románcról olvas könyvet, már rég heteró lenne 😀