5 ok, hogy miért várom nagyon az új Bűbájos boszorkák sorozatot

5 ok, hogy miért várom nagyon az új Bűbájos boszorkák sorozatot

1
Oszd meg!

A The CW nemrég döntött: ősszel érkezik az új Bűbájos boszorkák sorozat, így már nem csak könyvekben olvashatjuk, és a tévében nézhetjük a régebbi részeket. Én a döntésnek nagyon örülök, és alig várom az új sorozatot. El is mondom, hogy miért!

#1 – A tinikorom kedvence volt az eredeti! Nem is tudom, talán 16 lehettem, mikor elkezdte itthon adni a Tv2, és minden délután ez volt a kötelező néznivaló. Az ismétléseket is sokszor megnéztem, sőt, még rajongói oldalam is volt pár hónapig a sorozatról. Szóval igen, az eredeti nekem hatalmas kedvenc. És éppen ezért várom a feldolgozást is.

#2 – Bízom a kreátorokban. Általában ha le is írom egy posztban, hogy ki egy sorozat kreátora, túl sok pluszt nem ad hozzá. Na, ez itt másként van. Az új Bűbájos boszorkákat ugyanis Jennie Snyder Urman készíti, az egyik ultimate kedvencem, az Emily Owens, MD kreátora, aki emellett a Jane the Virginért is felelős. Mindkét széria jó ajánlólevél, így itt tényleg úgy érzem, a kiváló alapanyag remek kezekbe került.

#3 – Éljen a diverzitás! Mai szemmel nézve az eredeti sorozat a szerencsétlen nyomozón túl nem igazán hitt a diverzitásban. Örülök, hogy a feldolgozás ezt a hibát kiküszöböli, és tényleg minden rasszból van itt főhős. Szerintem ez fontos és jó dolog, de persze látom én, hogy sokaknak nem szimpik a latínó lányok. Hát, ez van.

#4 – Girlpower! Most, a #MeeToo mozgalom idején igenis kellenek az olyan sorozatok, amikben három erős nő (sorry, boszorkány) megmenti a világot. A kreátorok pedig azt ígérték, hogy feminista hangvétele is lesz a sorozatnak, ami számomra további plusz pont.

#5 – Mert szimpatikus az egész. De tényleg, többször is megnéztem a trailert, nagyon átjön a Bűbájos hangulat. A színészek is szimpik, szóval, nálam az egész ahogy van hatalmas telitalálat. Persze, tudom, ez ízlés kérdése, de hát, nekem tényleg bejön ez az új sorozat. Legalábbis, az alapján, amit eddig láttam. De már most alig várom, hogy lássam az első részt, és alaposabb döntést hozhassak.

1274 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
1274 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

1 hozzászólás

  1. Hát, nem tudom. Valamivel egyetértek, valamivel nem, de összességében én is nézni fogom, mert az eredeti nekem is az egyik kedvenc sorozatom volt. Emlékszem, hogy mennyire vártam minden nap a suli után az új részeket, aztán ugyanolyan izgatottan néztem az ismétléseket is, mert először lemaradtam majdnem a sorozat feléről. Azóta is belenézek, ha megy valahol ismétlés, pedig lassan kívülről tudom a részek tartalmát, mégsem tudom megunni. 🙂
    Örültem, mikor kiderült, hogy lesz új sorozat, de a trailer után kicsit elbizonytalanodtam. Nekem furcsa volt, hogy nagyon hasonlít az eredeti sztorira az erő megtalálásával, a könyvvel meg mindennel, de sehol egy szem utalás nem volt az eredeti szériára. Értem, hogy a színészek nem akartak szerepelni, és ez egy új történet, de annyi hasonlóságot vettem észre, hogy az már kicsit szúrta a szememet.
    Még nem vagyok benne biztos, hogy mennyire tudom megszeretni az új lányokat, de ennek semmi köze ahhoz, hogy honnan származnak, csak az eredeti nővérek olyan ikonikusak számomra, hogy nehéz lesz felvenni velük a versenyt.
    A diverzitás és a girlpower is jó dolog, csak kicsit kezdünk átesni vele a ló túloldalára, de ez csak az én véleményem, és az is lehet, hogy azért találkozom ilyen sokszor a témával, mert ebből van hír, nem tudom. Valahol olvastam egy cikkben nemrég, hogy furcsa ennyire kihangsúlyozni a nők erejét a sorozatban, mikor az eredeti is elmondhatja magáról ugyanezt, hiszen ott is három lánytestvérről van szó, akik mindenkinél erősebbek, ráadásul a felmenőik között is inkább a női alakokról volt szó. A diverzitással az eredetiben nem hinném, hogy direkt nem foglalkoztak, csak akkoriban nem az volt a szokás, hogy mindenki képviseltetve legyen, és lehet hogy ők sem direkt alakították ezt így, csak akkor azok a szereplők és színészek tűntek a legjobb választásnak.
    Összességében azért kíváncsi vagyok és nézni fogom, remélem minden ellenérzésem el fog múlni, és pozitív csalódás lesz a széria. 🙂