Body Wrapper


www.autoalkatreszek24.hu

Na ne! Az Amazon miatt két Könyvmolyképzős írónő is pórul járt!

Az Amazon az egyik legjobb hely arra, hogy a szerzők az e-könyveiket értékesíthessék, ezért nem véletlen, hogy a magánkiadás is ott kezdett el szépen virágozni. Persze, néha buktatói is vannak az oldalnak, amit a napokban két jól ismert írónő is megtapasztalt.

Colleen Hoover gondolt egy merészet, és úgy döntött, kipróbálja az Amazon Kindle Unlimited programját, ahol a Hopeless – Reménytelent tette elérhetővé. Viszont szegény valamit félreolvasott a szabályzatban, és végül az Amazon dobta őt egy időre. Az írónő szavaiból úgy veszem ki, hogy korlátozott módon vehet már csak részt a programban.

Ami viszont nagyobb érvágás: az utóbbi hónapok utáni Hopeless Amazonos e-könyv eladások utáni bevételeit nem kapja meg sajnos az írónő. Bármennyire is kedvesen írt róla a Facebook oldalán, felvállalva a saját felelősségét, azért az Amazon is észnél lehetett volna, és hamarabb jelezhette volna hogy gond, van, nem igaz?

Bár, jobban belegondolva… Szegény Cassandra Clare-nél pont az tett be, hogy az Amazon éles szemekkel figyelte őt. Történt ugyanis, hogy az írónő az Árnypiac novelláit magánkiadásban adja ki e-könyvben, és ezen a héten jelent meg az első. Az Amazon viszont még a megjelenés előtt törölte a könyv adatlapját!

Az Amazon indoklása meglehetősen érdekes volt: egyszerűen nem akarták elhinni, hogy Cassandra Clare bármit is kiadna magánkiadásban, mert az írónő már túl ismert ahhoz. És úgy voltak vele, valaki visszaélt a nevével. Az írónő ezen érthetően felháborodott, de mostanra tisztázódott a helyzet, a könyv is rendelhető. Plusz legalább kapott egy kis plusz publicitást, bár gyanítom, ezt mindketten felcserélték volna nyugodt percekre.