Kissé csalódást keltőek az új Árnyvadász könyvek borítói

Cassandra Clare és népes baráti társasága ismét új Árnyvadász novellákat ír. Ezúttal nem egy szereplő köré fűződik a sztori, hanem az Éjfél kisasszonyban megismert Árnypiacokhoz, és az írónő összes sorozatának a szereplői feltűnnek benne.

Az első három novella hamarosan megjelenik Amerikában, méghozzá e-könyvként. Már meg is érkeztek a borítók, amik láttán kissé elszomorodtam. Hiányzik az a jól megszokot minőség, amit az Árnyvadász borítókon látni szoktam. Ez így sajnos elég gyermeteg, a rajzok, az emberealakok is csúnyácskák – legalábbis, szerintem. No de íme, a novellák:

A Son of the Dawn áprilisban jön, 2000-ben játszódik, Jace megismerkedése a Lightwoodokkal a központi téma.

Májusban jön a második kötet, a Cast Long Shadows. 1901-ben játszódik, Matthew Fairchild a főhős, akinek megváltozik az élete az Árnypiac miatt.

Júniusban jön a harmadik rész, az Every Exquisite Thing. Az 1900-as évek elején vagyunk, Anna Lightwood első szerelmének a sztoriját ismerhetjük meg.

Magyar megjelenésről egyelőre nincs hír. A dolgot nehezíti, hogy tíz novelláról van szó, amiből nyolc odakint e-könyvben érkezik, és a maradék kettő (az első nyolc novellával együtt) papírkönyvben jelenik majd meg. Így talán itthon megvárjuk az utóbbit – a Könyvmolyképző erről még nem nyilatkozott.