Kirúgta a kiadója az Útvesztő szerzőjét – Aki elismerte, hogy szexuális zaklató

Kirúgta a kiadója az Útvesztő szerzőjét – Aki elismerte, hogy szexuális zaklató

2
Oszd meg!

A héten robbant a bomba: Az Útvesztő szerzője, James Dashner is szexuális zaklató, több nő is jelentette, hogy helytelenül viselkedett velük. Az író elismerte a dolgot, a közleményét magyarul Deszy oldalán olvashatjátok el.

A bejelentést követően a Random House kiadó-csoport bejelentette, hogy nem adnak ki a jövőben több könyvet az írótól. Márpedig ők adták ki eddig az író sikerkönyveit, köztük az Útvesztőt, ami több, mint száz hetet töltött a New York Times bestseller listáján és három sikeres film is készült belőle.

Az írót már az irodalmi ügynöksége is ejtette, így kétséges, hogy ha újra írni fog egy könyvet, miként jut el az olvasókhoz. És egyáltalán: lesz-e olyan olvasó, akit érdekelni fog még amit ír. Külön lehet választani egy író magánéleti tetteit a könyvei minőségétől? Nos, hamarosan kiderül…

914 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

  1. Elég elszomorító, hogy újabb és újabb esetek derülnek ki, ráadásul olyan személyekről, akik egyébként valamiben maradandót alkottak.
    Szerintem imnentől nem számíthat ekkora sikerre, kérdés persze, hogy lesz e még ennyire eredeti ötlete, meg hogy egyáltalán megérdemelné e ezek után. Szerintem egyébként nem, még akkor sem ha nem tűnik súlyosnak, amit tett, persze nem tudni, mi történt valójában. Szóval szerintem a karrierjében biztosan törést fog jelenteni.

    • Ötletei szerintem biztosan lesznek, elég kreatív a figura. Itt tényleg azon lesz a hangsúly, hogy ezek után akar-e valaki “társulni vele”, és megmarad-e az olvasó közössége.
      Mindenesetre, szerintem végleges hatással nem lesz a karrierjére, de meglepne, ha lenne még adaptáció bármely könyvéből.