Az eset, amikor az irodalmi tájékozottság egy jó sorozatot is jobbá tesz

Az egyik kedvenc újonc sorozatom a The Good Doctor, aminek minden része kincs. Itt már írtam róla ajánlót, remélem meghozom a kedvetek hozzá.

Ami miatt pedig ez a poszt megszületett: volt egy aprócska villanás, ami miatt valahogy még jobb lett ez az amúgy is kiváló sorozat. Lásd a fenti képet.

A történet szerint a színes bőrű Claire, a rezidens, egy rasszista nézeteket valló beteget kap, akit kezelnie kéne. És bár nincs kimondva, de utalnak rá, hogy Claire az a típus, aki keményen kiáll a rasszizmus ellen.

Az egyik snittben, kábé három másodpercig ha képernyőn volt, éppen A földalatti vasút könyvet tartja a kezében, jelezve, hogy a karakter most olvassa. Ha nem vagyok jártas a könyvekben, fel se tűnt volna, de mivel felismertem a borítót, máris hozzáadott egy csomó pluszt a karakterhez.

Mert Claire-t igenis nagyon zavarja, hogy a bőrszíne miatt megkülönböztetik, és pont ezért sokkal nehezebb egy rasszista beteget kezelnie. Ha nem ismerem fel a könyvet, kevésbé jön át a dilemmája. Szóval, én most nagyon megörültem.

Ó, és ha már szóba került a sorozat, pont abban a részben szerepelt Zachary Gordon is, aki anno az Egy ropi naplója könyvadaptációjával vált ismertté. Nézzétek csak, ennyire megnőtt!