Pro és Kontra, avagy jó dolog-e a Book a Sloth könyves doboz?

Pro és Kontra, avagy jó dolog-e a Book a Sloth könyves doboz?

4
Oszd meg!

Ma végre itthon is elstartolt a könyves doboz program, méghozzá a Book a Sloth Club jóvoltából. A siker egészen elképesztő: a 6.990 ft-os dobozból 100 készült, és 1 óra alatt el is fogyott mind. Ez azért nem semmi!

A Book a Sloth csapata még a megjelenés előtt felkeresett pár bloggert, és én is a szerencsések között lehettem, kaptam ugyanis egy minta dobozt, hogy véleményezhessem. És mi lapult a csomagomban? Íme, egy kép.

Ha netán nem látszódna: egy könyv (Egy kutya bakancslistája), mancsos mágneses könyvjelző, Book a Sloth matricák, tea, 2 db keksz, fürdősó, levélke az írónőtől, 1 állatos képeslap és 2 Roald Dahl képeslap.

Először is: kissé furán érzem magam, mert a következőkben “az ajándék ló fogát fogom firtatni”. Mert bevallom, engem nem nyűgözött le igazán a doboz. Viszont bloggerként fontosnak érzem, hogy őszintén elmondjam a véleményem, és ne hallgassam el a negatív dolgokat.

Nagy boldogság, hogy miután megírtam kedden a Book a Sloth csapatának e-mailen, hogy mi mindennel volt problémám megköszönték az őszinteséget, és felajánlottak egy dobozt a végleges típusúból, hogy én is lássam, mennyire profi és jó dolog ez. Ezt pedig hálásan köszönöm, de azért a cikk nem ér még itt véget 🙂

Fontos megemlíteni, hogy a doboz amit én kaptam egy minta doboz volt, tehát aki ma fizetett érte, vagy később fog, már több egyedi termékkel találkozik. No, ennyi felvezetés után íme, az én véleményem.

Amikor kinyitottam a dobozt nagy csalódottság lett rajtam úrrá. Hónapok óta nézegetem a gyönyörű külföldi dobozokat, az ottani szuper meglepetéseket, és kábé pofoncsapásként ért a hazai. Mert a minta doboz szerintem bőven hagyott kivetnivalót maga után.

Mintha nem tudták volna, hogy milyen célcsoportot célozzanak meg vele. Mert a Dahl képeslapok (szerintem) gyerekeknek valók, a fürdőső meg a tea inkább a nőknek, az állatos képeslap szintén gyerekeknek, a könyv meg a fene tudja. Nem érzem azt, hogy ők megszólítottak volna egy célcsoportot, csak olyan feelingem van, mintha bementek volna a Westendbe, és összevásároltak volna pár dolgot, ami “na, majd ez jó lesz nekik” alapon bekerült a dobozba.

A könyvvel szerencsém volt, mert régóta nézegetem, szimpatikus volt a fülszövege, így nagy eséllyel el is fogom olvasni. Viszont ez se nem YA, se nem NA könyv, márpedig a Facebookon végig azt kommunikálták, hogy a dobozban lévő könyv eme két kategóriából kerül majd ki. És ha már rögtön a minta dobozban nem tudták, hogy pontosan mi a YA/NA, akkor szerintem nem a legerősebb bemutatkozás.

Alapvetően tehát tényleg azt éreztem a doboz kinyitása után hogy “basszus, kaptam egy nem túl jó dobozt, aztán megírom róla őszintén a véleményem, a cég zabos lesz rám, az olvasók meg hülyének néznek, hogy ingyen doboz és exkluzívba kapom, meg minden, és negatívkodom itt“. De én tényleg igyekeztem úgy nézni ezt az egészet, hogy mintha fizettem volna érte. Mert tudom, a poszt elolvasása után benne van a pakliban, hogy valamely olvasóm fizetni fog a dobozért, emiatt pedig felelősséggel tartozom. És őszinteséggel.

Egy biztos, én ezek után nem fizettem volna dobozért, mert ha belegondolok, 6.990 ft kicsit sok, és képeslapokat, fürdősőt, kekszet meg mágneses könyvjelzőt könyvvel együtt olcsóbban is tudnék vásárolni. Viszont! A Book a Sloth csapata szerint a következő dobozban már sok egyedi termék lesz, amit kíváncsian várok, és természetesen arról is írok majd véleményt.

Egy biztos, dobozt most már nem lehet rendelni, de közeleg a november… Így összegezve a következő pro és kontra listát tudnám összeállítani.

Neked való a könyves doboz, ha szereted a meglepetéseket, ha imádnád kibontani a dobozt és végignézni, hogy mi van benne. Mert ez élményként isteni, mintha minden hónapban könyves karácsony lenne. Ha nyitottnak érzed magad és bármilyen könyvet szívesen elolvasol ez akkor is neked szól, mert sose tudhatod, hogy mi lapul majd a dobozodban.

Szereted a könyves meglepetéseket? Az egyedi könyvjelzőket, a különböző képeslapokat, és bármit, ami az olvasás élményéhez köthető? Akkor igen, kell neked ez a doboz.

Viszont, ha csak olyan könyvet olvasol el, amit te választasz ki, ha a könyvjelzőkre és egyéb termékekre nincs szükséged, akkor nem kell neked szerintem a doboz. Továbbá: ha hosszasan gondolkodsz azon, hogy megvedd-e, ha komoly anyagi kihívást jelent a 6.990 ft, szerintem akkor ne rendeld meg, mert aztán ha olyan könyv van a dobozban ami nem neked való, vagy nem tetszenek az ajándékok, akkor komoly önostorozás lesz a vége, hogy miért is adtál ki erre pénzt.

Nos, ennyi lett volna. Ne feledjétek, a Book a Sloth Club Facebook oldalát ide kattintva követhetitek, a friss híreket is ott találjátok meg.

1668 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

4 Hozzászólások

 1. Végre valaki! Végignéztem videókat, blogbejegyzéseket, és nem értettem a hypeot. Szerintem nem sikerült ez a doboz, és ha már a bemutatkozás ilyen…
  Nem rendeltem meg a dobozt. Meglátjuk, milyen lesz az első.

  • Khm, na igen, én is nagyon meglepődtem a bejegyzések láttán 😀
   De hát, mindenkit más varázsol el.

 2. Szia Tibi! Szerintem ez a mintadoboz ilyen formában egy teljesen felesleges dolog volt a cég részéről. Ugyanolyan dobozt kellett volna összeállítaniuk, mint a végleges. Mi értelme volt ennek, hogy kiküldtek egy kezdetleges, mindenfélével “telehányt” dobozt? Ezzel a saját üzletüket is rontották, mert én is azt mondom, hogy ez a doboz nem ér 7000 Ft-ot. Vagyis engem nem győztek meg vele, és kivárom, amíg az első igazi doboznak is kikerül majd a tartalma, mert az lesz a mérvadó a rendelésnél. Engem az egész dobozból amúgy az írói üzenet izgat a leginkább, azt tartom a legjobb ötletnek.

 3. Kedves Hajni,

  A mintadoboz egy teszt doboz volt. Ha az a doboz nem készül el, akkor az első dobozunk, ami úgy érezzük általános tetszést váltott ki, nem ilyen lett volna. Sokmindent teszteltünk a doboz által, például a doboz külsejét, azt, hogy mi van, ha két képeslapot teszünk bele azonos forrásból, mi van, ha kekszet, teát rakunk bele, melyiknek örülnek jobban a kommentelők. Mit szólnak ahhoz, hogy magyar termék is van benne, erre mennyire érzékeny a célcsoport. Mi van, ha narancssárga a csomagolópapír, mennyire próbálják összekötni már a csomagolópapírt a témával. MI van, ha valami látszólag logikátlan a dobozban (Roald Dahl 101 évessége), mennyire próbálják megfejteni, hogy miért is van ott (Dogs 101 miatt amúgy). Teszteltük, hogy a doboz nyomtatott, de a belsejében matricával jeleztük, hogy mit tegyenek a dobozzal, ez mennyire rontja el az élményt. Olyan doboz is volt, amin a külső nyomtatás nem volt egyenes. Ezzel nem azt teszteltük, hogy mi lenne, ha hanyagul nyomtatnánk, hanem azt, hogy magát a dobozt mennyire nézik meg, mennyire akarják későbbiekben bármi másra használni. Szóval a kiküldött mintadobozok adták nekünk azokat a visszajelzéseket, amiket (mivel mindenki szabadon elmondhatta a véleményét róla az influencerek közül is, mi külön kértük erre őket) kamatoztatni tudtunk a mostani dobozunkban és az elkövetkezőkben is. A mintadoboznak nem volt ára, mert ingyenesen küldtük ki, de a kommenteknél azt néztük, hogy akik elkezdtek kalkulálni tudják-e, hogy milyen költséggel kell számolni (például Magyarország a 27%-os áfájával elég sok gondot okoz..ezt mennyire veszik figyelembe, amikor egy külföldi doboz £30-os árával hasonlítják össze.) Mert, ha valaki elkezdi kiszámolni, hogy a doboz mennyibe kerül és mennyibe kerülne külön megvenni a dolgokat, meglepődne. Szerencsére nagyon sok kritika, kérés, stb. érkezett, amit nagyon szépen köszönünk. Például ezen a blogon is kaptunk hideget-meleget, ami ugyancsak nagy segítségünkre volt.