Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Filmes borítóval jön magyarul Margaret Atwood új regénye, az Alias Grace

Az idei év mindenképpen a Margaret Atwood rajongóknak kedvez. Idén ért el hatalmas sikert A Szolgálólány meséjéből készült sorozat, emiatt a könyvet is sokan elolvasták, ami szuper dolog, itthon is újra megjelenhetett filmborítós kiadásban.

Egy kanadai csatorna és a Netflix koprodukcióban Atwood másik regényéből, az Alias Grace-ből tévésorozatot kreált, amit 2017. november 3-tól láthatunk a Netflixen. Ennek örömére a Jelenkor Kiadó jóvoltából érkezik magyarul a regény, kemény táblás kiadás, hétszáz oldal és gyönyörű filmes borító. Kötelező olvasásnak tűnik!

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen előrendelhető *

Margaret Atwood – Alias Grace

A Kanadába emigrált Grace Markot gyilkosságért ítélték el 1840-ben. Állítólagos szeretőjével együtt kegyetlenül végeztek Grace munkaadójával és annak házvezetőnőjével.

Védője Grace elmeállapotára hivatkozva eléri, hogy ne kötél általi halálra, csupán életfogytiglanra ítéljék. Sokan vannak meggyőződve arról, hogy gonosz és őrült teremtés, de ugyanennyien az ellenkezőjéről is: ártatlan teremtés, aki a körülmények áldozata lett.

Egy fiatal és feltörekvő orvos elhatározza, hogy kideríti az igazságot, ezért hetente leül beszélgetni a lánnyal, aki egyre inkább megnyílik neki, ám azt állítja, a gyilkosságból semmire sem emlékszik…

Margaret Atwood valós történelmi eseményen alapuló regénye felkerült a Man Booker-díj shortlistjére, és 2017-ben tévésorozat készült belőle.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading