Filmkritika: Utódok 2. – Gagyi történet rossz dalokkal…

Filmkritika: Utódok 2. – Gagyi történet rossz dalokkal…

7
Oszd meg!

Múlt héten bemutatták az általam nagyon várt Utódok második részét. Azért is vártam annyira, mert az első Utódok film igazi szerelem volt a jó dalok, a szerethető karakterek, a jó üzenet és a bénácska, de működő történet miatt. A második filmről sajnos nem sok jót tudok elmondani.

Ha egy Disney filmet néz az ember, akkor alap, hogy a történetet tekintve ne legyenek különösebb elvárásai. Már rég lemondtam arról, hogy a Disney-történetvezetésben sok értelmet találjak. De az Utódok 2. még az alacsony elvárásaim is alulteljesítette. A történetnek nem igazán volt íve, Mal vívódása alig lett kifejtve, és ez a “szeretsz, nem, ó, jajj, én se tudom szeretlek-e” dolog pedig egész nevetségesen lett átadva. Pedig az ötlet jó volt, Mal tipródásának volt alapja, mégiscsak két nagyon eltérő emberről van szó.

A film nagy szerencséje, hogy jók a karakterek, és még működik a “nekik gonosznak kéne lenniük, de nem azok” effektus. Mint amikor megmutatták, Hamupipőke fia, Chad jobban a Szigetre való, mint a többiek. A karakterek pedig tényleg jók, most több idő jutott a mellékszereplőkre, ez tetszett. Mulan lányát egyenesen imádtam, ahogy felvette a harcot az egyenjogúságért az nagyon bejövős volt. A kis Dizzyt is csíptem, annyira aranyos volt az a gyerek.

Jó, hogy a 3 főhős-mellékszereplő most nagyobb teret kapott, Jay, Carlos és Evie jópofák, kellett nekik a tér. Malt kissé furának éreztem, de a megoldás a zöld szemre bejött, mert erre voltam a legkíváncsibb, hogy azzal mihez kezdenek. A frissen bevezett Uma, mint Ursula lánya sem volt olyan rossz, csak nála sem éreztem azt, hogy komolyan foglalkozni akarnának a karakterrel. Nem kapott igazán mélységet, pedig benne is bőven ott volt a kiaknázatlan potenciál.

Az első filmet megmentette a zene, na az itt nem segített. Sok dal volt az Utódok 2-ben, de egyikbe sem szerettem bele. Egyszerűen hiányoztak az olyan nagyívű balladák, mint Mal szomorkodós dala, vagy Mal és Demóna bohókás duettje, a Rotten to the core típusú aranybányáról nem is beszélve. Ezek az új dalok olyan semmilyenek, és ami rosszabb: gépzene, de durván. Olyan szinten torzította az autotone a színészek hangját, hogy az már fájdalmas volt. Amikor Evie, Jay, Carlos és Ben arról énekelnek, hogy milyen gonosznak kinézni, na ott jön át a legjobban, mert az ének részben beszéd is van, Bennél lóg ki legjobban a lóláb.

A CGI pedig egyenesen botrányos volt a film végén, igaz, magának a jelenetnek sem volt túl sok értelme. Van egy tolószékes lány is, akit nagyon gyakran mutattak a filmben. Komolyan, fel nem fogom, hogy mit követhetett el az a lány, amiért a tündérkeresztanya nem suhint kettőt azzal a rohadt pálcával, hogy újra járni tudjon az a szegény lány. Értem én, hogy miért volt ott a karakter: hogy megmutassák, igen, van tolószékes lány is a filmünkben. De ahelyett, hogy kirakatbábuként kezelték volna, amit az elfogadás és a sokszínűség jegyében tesznek oda, bemutathatták volna a lányt, hogy megismerjük őt, legalább egy apró jelenet erejéig.

Azért hogy jót is mondjak, a táncjelenetek ütősek voltak, leginkább a film elején és végén bemutatott közös táncra gondolok. Ha már a dal nem volt jó, legalább szépítettek a tánc stílusával. Továbbra is imádom a milliőt: gondolok itt a szereplők király jelmezeire, a menő frizurákra, ezek egészen elképesztően néznek ki. És külön tetszett Mal lakása is a Szigeten, vagy éppen a hajó berendezése az utolsó jelenetekben.

Értékelés: 6/10

Nagyon vártam már ezt a filmet, azt hittem, a dalait fogom majd hallgatni megint hetekig, és lesz egy tök jó élményem, miközben megnézem. Sajnos egyik sem igazán jött össze, márpedig bőven volt idejük az előkészületekre. Kár érte, de a harmadik Utódok filmre hátha szépítenek.

Kinek ajánlom megtekintésre? Ha szereted a Disney filmeket, és tetszett az első rész, adj egy esélyt, hátha téged jobban magával ragad

3660 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

7 Hozzászólások

 1. Hmmmm érdekesen jelemezted a 2.részt
  Engem most lehet hülyének fogsz gondolni de pont az egyik új kedvenc dalom a 2.részből a chillin like a villain ahogy meghallgattam bumm imádom és a dal koreoját is imádom tetszik és tökre illik a dalhoz. Nagy kedvenc még a nyitó dal természetesen . Jó lett még mel és evie közös dala is . Akkor uma dala is jó fülbemászó a what’s my name dal . A you and me is tetszett + a vizben táncolós koreo is ötletes volt . Nekem tetszett még az is hogy a szereplők az első rész óta nem kis jellem fejlődésen mentek keresztül . Pl : Evie -imádom az első részben is imádtam de itt a 2.részben még jobban tetszett hogy nem hagyták meg a karakterét egy tipikus keresem a királyi herceg férjemet hanem igen is a saját lábára állt + tetszett az is hogy Evie a 2.részben kicsit kapott Sofia -ból is ezt itt Sofia Carson személyiségére gondolok mert itt már sokkal vagányabb ,nőcisebb,felnőtesebb lett Evie amit én imádtam. Ben-jellem fejlődése is jó volt tetszett hogy itt már gyakorlatilag egy olyan felnőtt emberként tevékenykedett a királyi dolgok intézésében – miģ az elsőben a tipikus tinik életét élő volt.De a többieken is hasonlót éreztem . Ősszeségében nekem tetszett a film és kiváncsi vagyok hogyan fogjàk lezárni a filmet a 3.résszel talán mal és Ben esküvőjével (nem lepődnék meg ha a 3.rész is a moziban kötne ki mint anno a hsm 3 )

  • Abszolút nem gondollak hülyének! Mindenki másként véleményez, értékel egy filmet, de leginkább egy dalt. Biztos van olyan kedvenc dalom, amit én szeretek, neked pedig nem jön be. Emiatt viszont nem szép hülyének nézni senkit, ezért én nem is szoktam 🙂

   Amit írsz, az jogos, a karakterfejlődések tényleg jók voltak, örülök, hogy legalább Evie-nél figyeltek erre.

 2. Én most láttam szinkronosan, bár szerintem eredetiben is meg fogom még nézni, mert az elsőt is úgy szoktam meg, és a magyar hangokkal furcsa volt. 🙂 Amúgy nekem is jobban tetszett az első rész, de ez sem áll szerintem messze tőle. A sztori nem lett túl bonyolult, és vártam volna a végére valami nagyobb csavart, miután kiszabadították Bent, de amúgy egy délutáni kikapcsolódásnak egész jó. A dalok közül a Ways to be wicked már az elejétől kezdve tetszett, a többinél nekem is felemás érzéseim vannak, talán még Mal és Evie duettjét tudnám kiemelni, a többit meghallgattam és el is felejtettem.
  A környezetet én is nagyon szeretem, de a lányok haja most nem jött be. Mal új frizurája a fufru miatt nem tetszett, Evie-é pedig elég mű volt. Amúgy csak nekem tűnt fel, hogy Dove milyen vékony lett? Néha amikor mutatták oldalról komolyan azt gondoltam, hogy ez már nem egészséges.
  Az új lány, Uma a promóban nem volt szimpatikus, de a filmben nekem átjött, hogy miért lett olyan, amilyen, és a főszereplők mellett nekem ennyi elég is volt belőle.
  A látvánnyal nekem is voltak problémáim, de már onnantól, hogy megérkeztek a hajóra. Csak néztem, és mondom “hogy nem szúrt szemet ez senkinek?”, mert néhány animációs filmben is élethűbb a háttér. Amúgy ez utólag visszanézve az elsőnél is így volt, de ott csak a sárkány volt fura. Összességében nem volt rossz, kicsit jobbat vártam volna a nagy reklámozás után, de miután olvastam a kritikádat, már nem vártam, hogy annyira lenyűgözzön. Ennek ellenére várom az utolsó részt, amire remélem, hogy hozzák majd az első rész színvonalát. 🙂

  • Na igen, délutáni kikapcsolódásnak tényleg jó, azzal nincs gond, csak annyival jobb lehetett volna 🙁
   Mindennel egyetértek ám, Evie tényleg műnek tűnt, Dove túl vékonynak (leginkább arcban szerintem), no és a hajó…

 3. Hát nekem tetszett a dalok is jók voltak jól állt Mal nak a haj színe jól megcsinálta a kis Dizzy Umának a Zöld haj állt jól akkor az elejét jól megcsinálták akkor a Whats my name is jó volt meg a kardos jelenet akkora vége tetszett a legjobban ott jól megcsinálták hogy a viz ott volt a hajon na én ott mondtam hát tökéletesen megcsinálták akkor nekem nem tetszett az hogy Ben viselkedése ott az ebédnél de aranyos volt hogy oda akart menni 🙂 és nem érdekel ha hülyének vagy bolondnak néztek nekem tetszett a film 10/10 ja és az utódok első részét már 200-szor láttam szóval az utódok kettőt is megfogom nézni annyiszór