Könyvajánló: 5 + 1 romantikus regény Valentin napra!

Könyvajánló: 5 + 1 romantikus regény Valentin napra!

2
Oszd meg!

Kedden már itt is lesz a Valentin nap, amit meglepően sokan ünnepelnek. Ha valamilyen romantikust olvasnátok a nagy napon, akkor íme, 5 + 1 regény, amikhez már volt szerencsém, és nagyon ajánlom.

Dare You To – Aki mer, az nyer (Katie McGarry)

A Pushing the Limits sorozatból ez a kedvenc kötetem (de a többi is jó ám). Ebben a regényben két egymástól nagyon különböző fiatal szerelembe esését követhetjük nyomon. Dupla nézőpontos, így mindkét fél részéről tökéletesen átélhető az egész.

Emellett izgalmas és érdekes témákat is boncolgat, annyira realisztikus, olyan letehetetlen, hogy ahogy visszaemlékeztem rá, máris kedvem támadt újra elolvasni.

Cinder és Ella (Kelly Oram)

A héten olvastam, hamarosan jövök az értékeléssel. A könyvet pedig tényleg csak ajánlani tudom. Nagyon kreatív feldolgozása a Hamupipőke történetnek, erős és szerethető hősnővel, és egy olyan sráccal, akiért meg kell veszni.

Igen, kicsit kiszámítható a sztori és sablonokra épül, de mégis, nagyon intelligensen van felépítve, a romantika pedig ezerrel tombol a lapok között. Érdemes időt szánni rá.

Eleanor és Park (Rainbow Rowell)

A regény, amiben beleszerettem Rowell stílusába. Ő az, aki annyira emberi karakterekről ír, hogy akár ismerhetnénk is a főszereplőit, mert tényleg olyanok, mint te, vagy én.

Két kitaszított diák, egy ázsiai srác, és egy dundi, vörös hajú lány szerelembe esését követhetjük figyelemmel, amint dacolnak a környezetükkel, az életbéli nehézségeikkel és a saját vágyaikkal. A sztorit pedig csak színesíti, hogy a ’80-as években járunk.

Neked adom a napot (Jandy Nelson)

A két nézőpontból megírt regényben rögtön két romantikus kapcsolatnak is drukkolhat az olvasó, ugyanis két ikertestvér talál rá élete szerelmére, miközben egy súlyos tragédiát gyászolnak, és próbálnak visszatalálni egymáshoz. A sztori különlegessége továbbá, hogy két idősíkon is játszódik, pár év eltéréssel csupán.

Az egyik főhős egyébiránt meleg, így a könyv félig LMBT-nek minősül, de szerintem mindkét szál kellően szép, átélhető és a végletekig gyönyörű, érdemes időt szánni rá.

Sugar (Deirdre Riordan Hall)

Ugyan itt nem a romantikán volt a hangsúly, de az Even és Sugar között kialakult kapcsolat szerintem csodálatos volt. Leginkább azért, mert az elején barátok voltak, és így fejlődtek tovább.

Kicsit keserédes történet ugyan, de mégis, tele van szeretettel, szerelemmel, tanulsággal és gyönyörű érzelmekkel. Szerintem érdemes időt szánni rá.

+1 Túl szép

Kérlek szépen nézzétek el nekem, tudom, picit fura így, de nem bírtam ki, hogy ne említsem meg a saját regényem, a Túl szépet. Szerintem kellően romantikus, igyekeztem úgy megírni, hogy egy vérbeli New Adult regény legyen, azzal a különbséggel, hogy itt két fiú van a középpontban.

Aki szereti az LMBT történeteket, netán szívesen elolvasna egyet, annak bátran merem ajánlani a Túl szépet.

6459 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok
6459 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

  1. Mindig szívesen olvasom az ajánlódat,és Mindig találok valami újat,érdekeset,és szívbemarkolót. Mint most is Deirdre Riordan Hall Sugar című könyvét.A te figyelem felkeltésedre és ajánlód hatására olvastam el,és meg kell mondjam egy nagyon szép történetet kaptam,pedig olvastam már párat,mivel van köztünk egy két évtizednyi korkülönbség.
    Most a másik két könyv következik,és nem a tied (tieid),azok már régóta kiolvasva pihennek a polcomon.
    Köszönöm.

    • Nagyon örülök, hogy tudtam segíteni, és rátaláltál jó könyvekre 🙂 A Sugar nekem is a szívem csücske, mindig külön boldogság, ha más is elolvassa.
      Az pedig, hogy az enyéim már a polcodon vannak, hű! Köszönöm a bizalmat!