Az Alexandra megerősítette: nem folytatják a Holdbéli krónikák sorozatot

Az Alexandra megerősítette: nem folytatják a Holdbéli krónikák sorozatot

8
Oszd meg!

Amíg a könyvmoly él, addig  remél, most viszont nem a legegyszerűbb a bizakodás. Egy olvasói kérdésre az Alexandra Kiadó újra megerősítette, hogy nem folytatják Marissa Meyer igencsak kedvelt sorozatát. Egy olvasói kérdésre feleltek így:

“A Holdbéli krónikák sorozat folytatását viszont egyelőre sajnos egyáltalán nem tervezzük. Többször felmerült ugyan az elmúlt időszakban, mivel rendszeresen kapunk ezzel kapcsolatban olvasói leveleket, de sajnos az első két rész nem fogyott olyan példányszámban, hogy megérje a folytatásokat megjelentetni.”

A döntést nagyon sajnálom, mert csupa jót hallottam a sorozatról, és bele is akartam kezdeni. Viszont így, hogy nem érkezik a folytatás, inkább nem teszem, hiszen a két megjelent részen túl kettő még hátra van. És hát, sose jó érzés, ha lezáratlan marad egy sorozat.

Átérzem a rajongók helyzetét, sajnálom, hogy ez így alakult. Azért ne feledjétek, amíg a könyvmoly él, addig remél. Több olyan sorozat is folytatódott már, amit halottnak hittünk, például az Insomnia könyveknél Az alvilág urai, vagy a Könyvmolyképzőnél a Marked Men, vagy a Real sorozat.

Nagyon remélem, hogy legközelebb már jó hírrel szolgálhatok a sorozatot illetően.

1916 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

8 Hozzászólások

 1. Mivel a Könyvmolyképzőnél jelenik meg Marissa Meyer – Heartless című regénye, ezért vettem a bátorságot és rákérdeztem náluk, hogy esetleg a Holdbéli Krónikákat fogják-e majd folytatni. Ezt a választ kaptam:
  “Igen, mi fogjuk majd kiadni a Hearthlesst.
  Egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy tudjuk-e folytatni a Holdbéli krónikákat is. Rengeteg minden múlik majd azon is, hogy milyen lesz a Hearthless fogadtatása az olvasók körében.

  Üdvözlettel,
  A Könyvmolyképző csapata”

  Nagyon szurkolok, hogy legyen olyan a fogadtatása a Heartless-nek, hogy a Holdbéli Krónikákat is folytassa a Könyvmolyképző!! ^^

  • Igen, szuper lenne, de ahogy a kiadó is írta, még ők sem tudják 🙁 De a remény hal meg utoljára 🙂

 2. Egy jó könyvsorozat magyarul meg nem jelent kötetei rendkívül jó lehetőséget nyújtanak az angol nyelvtudás fejlesztésére, amennyiben igazán érdekli az embert mi fog történni. Sokkal hasznosabbak mint a sorozatok, nyelvtani szabályok erőlködés nélküli, pusztán “megszokásból” való elsajátítására. Értem ezalatt azt, hogy ha sokszor látunk egy adott kifejezést, szerkezetet stb. megfelelően leírva később automatikusan azt érezzük majd jónak és helyesen fogjuk használni, mintha tankönyvből szabályként bifláznánk be. Persze szókincsben sem utolsó a fejlődés. Így nem igazán tudom megérteni ezt a fajta hozzáállást, hogyha nincs magyarul, nem is létezik, nem is érdemes elolvasni más nyelven. Saját példából kiindulva, ha igazán belejön valaki egy sorozat olvasásába, a minimális angoltudás sem akadály és a google books a szótár funkcióval nagyban megkönnyíthető. Gyakorlatilag én így tanultam meg angolul.
  A megfelelő érdeklődés hiánya meg szerintem a megfelelő marketing hiányából ered, mert a legpocsékabb termékeket is el lehet adni egy-egy kreatív ötlettel, szlogennel stb. és megfelelő hirdetési felülettel. Ez viszont már a kiadók “magánügye”.
  Lényegében csak annyit akartam, hogy nem tartom követendő hozzáállásnak az itt leírtakat, de kinek mi. Szerintem érdemes megpróbálni, veszíteni nem lehet vele max. párezer forintot, ha annyira tetszik, hogy a többi kötetet is szükségesnek érzed beszerezni. 🙂

  • Olvastam már egy LMBT regényt angolul, nagyon egyszerű volt a nyelvezete, de így is zavart, hogy sok mindent nem értek. Sosem voltam olyan hű de jó a nyelvtanulásban, így nálam az angolul olvasás necces, nem igazán szeretem, szóval, én a “ha nincs magyar fordítás, a könyv nem is létezik” kategóriába esem 🙂 Sorozatokat viszont feliratosan nézem, és hiszem, hogy az is elég hasznos tud lenni.
   Mindenesetre senkit sem akarok eltántorítani az angolul olvasástól, próbálja ki mindenki, és vonja le a következtetéseket 🙂

  • Én és az angol tudásom… 10 kemény éven át, mindent megtettem, hogy megtanuljak németül. Mondanom sem kell, nem ment, nem tudtam megtanulni. Direkt ismételtem, volt korrepetítorom, volt mindenem, és az elején még szerettem is. De nem ment.. megtanultam 10 szót, oda-vissza, másnapra elfelejtettem… Megtanultam megint, és megint… Semmi!!! 4 éve átálltam az angolra mert abból még mindig többet tudok, mint németből, de ez sem megy, pedig azért ezt úgy-ahogy.. Akarom, meg minden, de nem megy.. És nem adták meg a felmentést, mert magyarban meg tudok, amit tudok.. (és egyébként valahogy csak a nyelvtanulásban van problémám, hisz a nyelveket mellőző tesztsoron amit csináltam, 120%-os lettem, amivel a memóriámat tesztelték)..
   Szóval köszönöm szépen, de CSAK MAGYARUL!! Mert nem megy másképp…. Ha vért izzadok sem!!

 3. Anno elkezdték a Tündérvidék sorozatot is, de két kötetnél abba hagyták az amúgy négy kötetes művet, a másik négykötetest a Másvilágot meg két kötetbe csapták össze.