13 YA regény, amiből film vagy tévésorozat készülhet

13 YA regény, amiből film vagy tévésorozat készülhet

0
Oszd meg!

Ugyan nem mindig tudunk felhőtlenül boldogok lenni, ha egy könyvsorozatból adaptáció készül, hiszen néha meredek változtatásokat kell átélnünk. De azért sokan várjuk, hogy a kedvenceink megérkezzenek a nagyvászonra is – vagy tévésorozat legyen belőle.

Most olyan Young Adult regényeket gyűjtöttem össze, amikből felmerült, hogy elkészülhet az adaptáció. Sajnos egyiknél sem száz százalék, hogy ténylegesen le is forgatják, de legalább a kezdeti lépések megtörténtek.

Mielőtt a listát átböngésznétek, egy kis rövid infó: sokszor a stúdiók megveszik a megfilmesítés jogát, de nem forgatják le a filmet. Ebben az esetben fizetnek egy összeget az írónak a jogokért, és más stúdió már nem csaphat le rá x évig. Sokszor előfordul sajnos, hogy a jogok ugyan elkeltek, de a projekt nem halad, és ha letelik az x év, akkor a stúdió nem hosszabbítja meg. Például olyan indokkal, hogy a YA disztópia adaptációk újabban megbuknak a mozikban, lásd Az 5. hullám.

Tehát fenntartásokkal érdemes kezelni a listát, és csak óvatosan örülni, ha valamelyik kedvenc jogaira lecsapott egy stúdió.

Marissa Meyer – Cinder

Az írónő a weboldalán megírta, hogy elkeltek az adaptáció filmjogai, tehát egy stúdiónál vannak arra várva, hogy ténylegesen zöld utat kapjon, és megkezdődjenek a munkálatok.

Leigh Bardugo – Árnyék és csont

A filmadaptáció jogai a DreamWorksnél vannak, és a Harry Potterből ismerős David Heyman a producer. Ezt az infót tette közzé 2012-ben az Entertainment Weekley, azóta viszont sok idő eltelt, így…

Ava Dellaria – Kedves halottak

A filmjogokat a FOX 2000 stúdió vásárolta meg, és ugyanazok a producerek dolgoznak rajta, akik a Csillagainkban a hibát már sikerre vitték. A történetet ismerve ez bőven kihozható kis költségvetéssel, így szerintem itt lehet reménykedni.

Erika Johansen – Tear királynője

A Warner Bros már a film megjelenése előtt megvásárolta a filmes jogokat. A producernek David Heymant nézték ki, női hősnőnek pedig Emma Watsont, aki executive producerként is kivenné a részét a munkálatokból.

Scott Westerfeld – Csúfok

Az író még három éve írta ki a Twitter oldalára, hogy mozgolódás támadt a film adaptációja körül, és készülőben van a szerződés is. Azóta viszont nincs újdonság, hiába kérdezik a tweetnél a rajongók időnként meg.

Marie Lu – Legenda

Még 2013-ban elkeltek a filmes jogok, a projekt pedig azóta is rendezőre vadászik. Remélhetőleg történik valami, mert ez tényleg képernyőért kiált.

Pierce Brown – Vörös lázadás

Tavaly az író osztotta meg a hírt, miszerint a film megtalálta a rendezőjét, Marc Fostert, aki korábban a World War Z-n dolgozott, de azóta nincs friss hír sajnos.

Kiera Cass – A Párválasztó

2012-ben és 2013-ban a The CW akart sorozatot csinálni belőle, de hiába forgatták le az első részt, a többit nem kérték be. A filmes jogok 2015-ben elkeltek, tavaly pedig bejelentették, hogy el is készül a film. Hát, nagyon izgatottan várom!

Tahereh Mafi – Ne érints

2015-ben az írónő írta ki a Twitterre, hogy a Ne érints jogait az ABC Studios vásárolta meg, ők készítették például a Született Feleségeket. Tavaly is írt erről Mafi, akkor jelezte, hogy a projekttel minden rendben van, még életben van, csak nagyon lassúak a munkálatok.

John Green – Alaska nyomában

Már bejelentett tény volt, hogy elkészül a film, meg is kezdődtek a munkálatok, de történt némi összezördülés John Green és a rendező között. Green számára ez a könyv szerelemprojekt, a saját iskolás éveit dolgozta fel, most abban reménykedik, hogy a filmből semmi nem lesz, és várja, hogy vissza szálljanak rá a jogok.

Victoria Aveyard – Vörös királynő

Még 2015-ben jelentették be, hogy film lesz belőle, és Elizabeth Banks lenne a rendező. Az írónő is mondta itt-ott, hogy történnek a dolgok, de komolyabb bejelentés még nem történt.

Jandy Nelson – Az ég a földig ér

2015-ben jelentették be, hogy a könyv jogait megvette a Warner Bros. Azóta újdonság, hogy az írónő dolgozik az adaptáción.

Sarah J. Maas – Üvegtrón

Tavaly jelentette be a Hulu, hogy sorozatot terveznek forgatni az Üvegtrónból Az árnyak királynője címmel. Várjuk a friss híreket.

7209 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok
7209 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

Nincs hozzászólás