Ebben a sorrendben olvasd a Luxen sorozatot!

Ebben a sorrendben olvasd a Luxen sorozatot!

4
Oszd meg!

Itthon is nagy népszerűségnek örvend Jennifer L. Armentrout Luxen sorozata, amit teljes mértékig megértek, hiszen én is oda és vissza vagyok a könyvekért. Éppen ezért javaslom is, hogy bátran kezdjetek neki a sorozatnak, ha szeretitek a romantikus Young Adult köteteket, amiben akad egy kis természetfeletti – itt éppen “ufók”.

luxen

Többen kérdeztétek tőlem, hogy milyen sorrendben kéne olvasni a köteteket, hiszen van egy előzménykötet, egy spin-off regény és Daemon nézőpontú tükörregény is. A teljes Luxen sorozat 10 kötetből áll, amiből 5 kötet kvázi kiegészítő. Tehát, aki netán nem ismeri a sorozatot, hogy álljon neki?

Részemről a hazai megjelenési sorrendet javaslom, tehát az első 5 nagyregényt, és utána a kiegészítőket, igaz, egy kis csavarral. Készítettem is egy összeállítást, szerintem így érdemes nekikezdeni a sorozatnak:

01. Obszidián (Luxen 1.)
02. Ónix (Luxen 2.)
03. Opál (Luxen 3.)
04. Origin – Eredet (Luxen 4.)
05. Obsession – Függőség (spin-off kötet)
06. Opposition – Ellenállás (Luxen 5.)
07. Shadows – Árnyak (Luxen 0.5.)
08. Oblivion – Feledés 1. (Az Obszidián tükörregénye – Luxen 1.5)
09. Oblivion – Feledés 2. (Az Ónix tükörregénye – Luxen 2.5)
10. Oblivion – Feledés 3. (Az Opál tükörregénye – Luxen 3.5)

Az Opál tükörregénye (Oblivion 3.) a Könyvfesztiválra, vagy a Könyvhétre jelenik majd meg magyarul 🙂

obsession-fuggoseg

Amit külön meg kell említenem, az Obsession – Függőség, ami a Luxen sorozat spin-off kötete. Ugyanúgy a Luxenek világában játszódik, de a középpontban a luxenek fő ellenségei, az arumok állnak, pontosabban egy arum, aki belezúg egy emberbe, és úgy dönt, mindenáron megvédi. Serena és Hunter karaktere egy villanásnyi időre feltűnnek az Originben (Luxen 4.), tehát mindenképpen azt javaslom, hogy azután olvassátok el, de hogy mikor, azt totál rátok bízom. (Mindenesetre szerintem érdemesebb pont a 4. kötet után).

Bízom benne, hogy tudtam valamennyire segíteni. Ha bármilyen kérdésetek lenne, tegyétek fel bátran, és a legjobb tudásom szerint igyekszem válaszolni.

13597 <- Az összes oldalletöltés 14 <- A mai adatok

4 Hozzászólások

  1. Még tavaly év végén megvettem az első kötetet (Obszidián), vizsgaidőszak után neki is látok, csak előbb a Kobakot fejezem be. 🙂 Kíváncsi vagyok, hogy mennyire fog tetszeni nekem, de ha Melissa Landers: Elidegenítve c. regényéhez hasonló minőségű lesz, akkor szerintem még idén elolvasom a többit is. A sorrend ajánlást tehát köszönöm. 🙂

    • Igen, elég hasonló ahhoz, bár szerintem a Luxen jobb, legalábbis érdekesebben, izgalmasabban van felépítve. Hajrá hozzá! 🙂