Veronica Roth is felszólalt A Beavatott filmek kaszája kapcsán

Veronica Roth is felszólalt A Beavatott filmek kaszája kapcsán

2
Oszd meg!

A Beavatott filmek durva sorsáról már sokszor írtam, itt utánaolvashattok. A színészek már nyilatkoztak is a témában, viszont eddig A Beavatott könyvek írónője, Veronica Roth mélyen hallgatott.

Most  megtört a jég, és közzétett egy nyilatkozatot, amiből megismerhetőek a gondolatai. Nagyon óvatosan fogalmazott, de azért érdemes szerintem elolvasni, amit írt. A tőlem telhető legjobban megpróbáltam nektek lefordítani, íme!

veronica-roth

Kedves Beavatott olvasók!

Sokan kérdeztétek tőlem, hogy mi történik az Ascedant film körül. (Ha nem tudjátok miről beszélek, ide irányítalak titeket).

Nem vettem részt a döntésben, miszerint az utolsó könyvet két filmre osszák, bár kíváncsi voltam, hogy a filmes csapat hogyan oldja meg. Most a helyzet egy kissé bizonytalan. A Lionsgate stúdió más útra kíván térni a sagával.

Akárcsak ti, én is kíváncsian várom, hogy mi fog történni. Ahogy korábban mondtam, nem gyakori, hogy egy író bármilyen kreatív kontrollal rendelkezzen a saját könyve adaptációja során. Tehát, míg a Lionsgate bizonyára meghallgatta a visszajelzéseim, addig a nap végére azt tették, amit a legjobbnak láttak.

Reménykedem, hogy bármi is történik, az jó lesz a történetnek és a karaktereknek, és ha megtudok valamit, megosztom veletek a híreket.

Köszönöm, hogy folyamatosan izgultok a könyvek, filmek miatt. Bízom benne, hogy csatlakoztok velem az új kalandjaimhoz a következő könyvem, a Carve the Mark kapcsán. Van pár nagyon izgalmas CtM hír a tarsolyomban, hamarosan megosztom!

2159 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

  1. Nagyon sajnálom, hogy ez lett a Divergent-filmek sorsa. Az első rész (a könyv és a film is) nagyon jól sikerült, a filmet talán az egyik legkönyvhűbb adaptációnak tartottam. De a második résznél már voltak bajok. A regény sem volt túl izgalmas, az írónő nem pörgette túlságosan az eseményeket, így a film már tele van a forgatókönyv-írók és a rendezők kreált eseményeinek sorával (máig nem értem azt az elektródás jelenetet, régen olvastam már, de emlékeim szerint ilyesmi a könyvben nem volt). A harmadik részt csak olvastam, a filmet nem láttam, de már az előzetesből is lejött, hogy nem igazán hasonlít a könyvben történtekre, tele van felturbózott akciójelenetekkel. Pedig az utolsó rész (mármint a könyv) a nagy leleplezésekről szól, ezekből nem tudom mennyi derült (volna) ki,bár valahol azt olvastam még mikor kiderült, hogy kettébontják A hűségest, hogy az Ascendant felülírná a könyv befejezését.
    Sajnálom Veronicát, látszik, hogy ő is elégedlen a helyzettel.