Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Öt imádnivaló könyves barát

Mihez is kezdenénk az életben barátok nélkül? Nehéz lenne ám nélkülük az élet, ugye? 🙂 Szerencsére a könyvekben is szuper legjobb barátokkal találkozhatunk.

És kiket szeretek igazán? Azon barátokat, akiknek van is életük, tehát nem csak azért vannak, hogy a hősnőnek legyen kivel beszélgetnie, hanem valami történik vele is. Bár ez alapnak hangzik, sajnos nem mindig van így.

Összegyűjtöttem tehát öt olyan könyves barátot, akik nélkül nem szerettem volna annyira az adott könyvet. Íme!

Zoe Sugg - Girl online

Elliot (Girl Online)

A srác első blikkre egy tipikus legjobb meleg barát, és érezhetően annak is készült, ám menet közben minta változott volna valami. Egyre több teret kapott a karakter, és a kötet végére egy csomó meglepetéssel is szolgált.

És hozzá kell tennem, hogy Elliot nélkül a Girl Online sem lett volna olyan szuper regény, úgyhogy miatta is nagyon várom már a folytatást.

Rachel Hawkins - Hex Hall

Jenna (Hex Hall)

Elsősorban a humoráért imádtam a lányt, nem egyszer sikerült megnevettetnie a szarkasztikus beszólásaival.

A háttértörténetét is csíptem, a leszbikus vámpír karaktere zseniális volt, és úgy szerettem benne, hogy a tragédiái ellenére sem vesztette el önmagát, a humorérzékét. És milyen jó barátja volt már végig Sophie-nak! Respect!

J.K. Rowling - Harry Potter sorozat

Ron és Hermione (Harry Potter)

A listáról azt hiszem, hogy ők A legjobbak. Egyszerűen csodálatos volt, ahogy végig kiálltak Harry és az igazság mellett, végül pedig ők is legendává váltak. Ők aztán mindent bevállaltak, sokszor még a halálos fenyegetéseket is.

Leginkább mégis azt szerettem bennük, hogy megvoltak a jópofa ökörködések, az összeveszések, a kibékülések, és a háttérben kibontakozó Ron és Hermione románcot is imádtam.

callie-kayden

Seth (Callie & Kayden sorozat)

Oké, elismerem, kissé túlteng LMBT-karakterektől a listám, de hát, ez van. Sethet egyszerűen nem lehetett kihagyni, hiszen ő volt az, aki összekanalazta Callie-t a sztori elején, és mindig, mindenben támogatta. Azok a kis cetlis listák pedig, ah, hát, nem zseniális?

Receptre írnék fel mindenkinek egy olyan jó barátot, mint Seth. Az önálló könyvére pedig már nagyon kíváncsi vagyok. Ó, és Seth háttértörténete, és a Graysonnal való megismerkedése is nagyon pazar volt.

uvegvaros

Simon (A végzet ereklyéi sorozat)

Oké, ő picit kilóg a sorból, hiszen beleszeretett a legjobb barátjába, de miután elmúltak az érzelmei, annyira jó volt együtt látni a srácot Claryvel. Az a mély, baráti kötelék ami egybe fűzte őket, szerintem egyszerűen csodálatos. A közös vicceik, ahogy félszavakból megértik egymást és emellett akár meg is halnának a másikért. Egyszerűen imádom a srácot.

Simont pedig amúgy is csípem, mert halálos a humora, az egysorosai zseniálisak. Izzyvel együtt pedig romantikus szálon is ezerrel pörög.

shadowhunters


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading