Body Wrapper


Tíz szívet melengető idézet Kiera Cass Párválasztójából!

Ma egy kicsit nosztalgiáztam. Elővettem a legelső Párválasztó kötetet, nézegettem, itt-ott beleolvastam, és eszembe ötlött, de jó lenne újra kiolvasni. Hm, talán majd egyszer.

Mindenesetre most összegyűjtöttem tíz szívet melengető Párválasztó idézetet, amitől csak még jobban beleszerelmesedtem a sorozatba. Íme, az idézetek!

kiera-cass-a-parvalaszto

#1

Szerettem ezeket a pillanatokat, amikben a megközelíthetetlennek tűnő hercegről lehullt az álarc, és ennyire emberi tudott lenni.

„– Nagyon sajnálom, America. Én nem… – Valami átfutott az arcán. – Ez az a pillanat, amikor meg kell paskolnom a válladat?
Tétovázása miatt elmosolyodtam. – Igen. Most csodás lenne.
Éppoly kétkedőnek tűnt, mint korábban, de ahelyett, hogy megveregette volna a vállamat, előrehajolt és átölelt.
– Így csak anyámat szoktam megölelni. Ezt jól csinálom? – tudakolta.
Felnevettem. – Szerintem egy ölelést nehéz elrontani. ”

#2

Férfi szemmel tényleg nehéz elhinni, hogy “csak” ennyiről van szó 😉

„– Amikor a lányok sírnak, akkor sokszor nem is azt akarják, hogy rendbe hozzál valamit, inkább csak azt, hogy megvigasztald őket – tanácsoltam.
– Tényleg?
– Bizony.
– Ennyire nem lehet egyszerű a dolog.”

#3

America és Maxon évődése egyszerűen imádnivaló.

„– Most már jól van, kedvesem? – kérdezte.
– Nem vagyok a kedvese – néztem fel rá mogorván. Kizárt dolog, hogy félreértse a hangomból, a tekintetemből áradó utálatot.”

#4

Az írónő nagyon jól felépítette a Párválasztó világát, ezért is szerettem annyira a könyvet. Mindenesetre amit America mond a művészekről, elég szomorú.

„A mi kasztunk három fokkal volt a legalsó fölött. Művészek voltunk. A képzőművészeket és klasszikus zenészeket mindössze három fok választotta el a ranglétra legaljától.”

#5

Nagyon remélem, hogy egyikünk sem éli át igazán America szavait.

„– Maxon, voltál valaha éhes? Nem egyszerűen arra gondolok, amikor úgy érzed, hogy most már jöhet a vacsora, hanem arra, amikor szó szerint éhezel? Ha nem lenne a palotában semmi ennivaló, és nem jutna apádnak és anyádnak sem, te viszont tudnád, hogy élelemhez juthatnál, csak el kellene venned valamit olyan emberektől, akiknek több jut egyetlen nap alatt, mint neked egész életedben… Mit tennél? Ha a családod számítana rád, mit nem tennél meg a szeretteidért?”

A sorozat összes részéről írtam kritikát. Íme! 1. Párválasztó + 2. Az Elit + 3. Az igazi + 4. A koronahercegnő + 5. A korona

#6

Bármennyire is a #TeamMaxon oldalt képviseltem, azért Aspent is nagyon szerettem, és a csodás kapcsolatát Americával.

„– Szeretlek America Singer. Amíg csak élek, szeretni foglak. – Annyi mély érzés csendült a hangjában, hogy teljesen váratlanul ért.
– Szeretlek, Aspen. Mindig is te leszel a hercegem.
Addig csókolt, míg a gyertya le nem égett teljesen.”

#7

Finom kis humor. Az ilyen pillanatoktól vált még jobbá olvasni a könyvet.

„A vacsora számomra nem volt osztatlan siker. Jövő héten szólnom kell a szobalányaimnak, hogy amikor a ruháimat varrják, hagyjanak egy kis helyet a kajának is.”

#8

Tisztán emlékszem a percre, amikor ezt a jelenetet olvastam. Felüvöltöttem, hogy “Ez az America, adj neki” 🙂

„– Remek. Egy kis segítség. Lányok, menjenek azonnal a terem hátuljában a vízraktárhoz, és kezdjenek el frissítőket felszolgálni a királyi családnak és a hölgyeknek. Induljanak már! – parancsolt rájuk.
– Nem – fordultam Anne felé. Most először adtam neki parancsot. – Anne, kérem, vigyen valami frissítőt a királynak, a királynénak és a hercegnek, majd jöjjön vissza hozzám. – Szembefordultam Silviával. – A többiek boldoguljanak el maguk. Ha úgy döntöttek, hogy a sorsukra hagyják a szobalányaikat, akkor arra is képesek, hogy vizet szerezzenek saját maguknak. Az én szobalányaim viszont velem maradnak. Jöjjenek, hölgyeim.”

#9

Ó, amikor még volt okunk utálti Celeste-et… 🙂

„– Nem félek tőled, Celeste – jelentettem ki és összefontam a karomat a mellkasomon. – Ezt az estélyit nekem varrták és én viselni is fogom. Majd amikor legközelebb ruhát választasz magadnak, akkor próbálj meg önmagad lenni, és ne az én helyembe képzeld magad. Ó, várjunk csak, az nem lenne jó! Hiszen akkor Maxon észrevehetné, hogy micsoda elkényeztetett teremtés vagy, és hazaküldene, igaz?”

#10

Igaz gondolat, érdemes elgondolkodni rajta.

„– De azt is tudnod kell, hogy a szerelmet gyakran kikezdik a házasság megpróbáltatásai. Valakiről most azt képzeled, hogy szereted, de ugyanazt az embert meg is gyűlölheted, ha képtelen gondoskodni rólad.”