Tarzan legendája és a Barátságos óriás küzdelme a mozikban

Tarzan legendája és a Barátságos óriás küzdelme a mozikban

2
Oszd meg!

A hétvégén két olyan film is elstartolt a mozikban, amiknek alapját egy-egy regény szolgáltatta. A két film teljesítménye ezúttal megosztó, sajnos most nem számolhatok be olyan sikertörténetről, mint a Mielőtt megismertelek esetében.

tarzan1

A Tarzan legendája Edgar Rice Burroughs könyve alapján készült, mostanra pedig a sokadik feldolgozása fut a mozikban. A főszerepben ezúttal a True Blood-sztár Alexander Skarsgard, és a Walls Street farkasaiban bizonyító Margot Robbie voltak.

A film 180 millió dollárból készült, az első hétvégén pedig az előzetes várakozásokkal ellentétben 38.1 millió dollárt kaszált Amerikában, míg nemzetközi szinten 19.3 milliót. A hazai mozikba is megérkezett a Tarzan Legendája, a nyitó hétvégén 27.161 honfitársunk nézte meg a filmet.

tarzan2

Elemzők szerint 400 milliós összbevétel szükséges ahhoz, hogy a Tarzan legendája elkezdjen nyereséget termelni, de szerintük megvan rá az esély.

Steven Spielberg újabb gyerekfilmmel érkezett, ezúttal Roald Dahl A barátságos óriás regényét dolgozta fel. (A könyv hamarosan kapható lesz a Libri Kiadó gondozásában).

baratsagos-orias

Sajnos egyelőre úgy tűnik, hogy Spielberg okkal szomorkodhat: a 140 millió dollárból készült film az első hétvégéjén 22.2 millió dollárt hozott Amerikában, míg világszerte csupán 3.9 milliót. Persze ez később még nőhet, de jelen pillanatban úgy tűnik, komoly veszteségekre készülhet a film.

A Barátságos óriás a hazai mozikat sem kerüli el, a film premierje 2016. augusztus 25-én várható.

1345 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

 1. Én ma néztem meg a Tarzan legendáját, nekem nagyon bejött. 🙂

  Nem annyira ismerem Skarsgard-ot, ami képeket most megnéztem róla, azokon kifejezetten nem tetszik, de jót tett neki az a pár (tíz)kiló izom és a paróka – esküszöm, szóval összességében jó Tarzan lett, ami a megjelenését illeti.
  Margot Robbie is szuper Jane.

  Egyetlen dologba lehet belekötni: az életszerűségbe, leginkább Tarzan karaktere esetében. A film Tarzanja egy olyan fickó, aki bár a dzsungelben nőtt fel, mára (8 éve) Angliában él és azóta annyira kikupálódott, hogy még a kisujját is eltartja a teáscsésze felemelésekor – és ez még csak nem is áll rosszul neki. Több nyelven beszél, gyöngéd, humanista – és persze a dzsungelben is megállja a helyét: alkalomadtán megtalálja a hangot az állatokkal, máskor, ha kell kiáll ellenük, és megküzd velük, mindezt sokoldalú képzettségével, mert az állati alapokon kívül, mintha küzdősportos háttere is lenne. 🙂 A kaszkadőrelemekről akkor még nem beszéltem. 🙂

  Mondjuk engem ezek annyira nem zavartak, hogy nyírták volna az élményértéket, én nagyon élveztem a filmet. Persze sima romantikus, rengeteg akcióval, tengernyi számítógépes effekttel, de jó film. Szerethető.

  A történet eltér az alap Tarzan-történettől, teljesen más a konfliktusa a filmnek, ezúttal a belga gyarmatosítók seregeivel és azok vezérével kell megküzdenie Tarzannak és barátainak. Tarzan és Jane ekkorra már férj és feleség, akik együtt térnek vissza a vadonba (bár Tarzan/John nem szeretné, ha felesége is visszatérne, félti őt – mint kiderül, joggal). Jane iszonyúan belevaló, vagány csaj, kőkeményen megállja a helyét, feltalálja magát minden helyzetben.
  Tarzannal és Jane-nel egy George Washington Willams (Samuel L. Jackson) nevű fickó is a dzsungelbe utazik, ő azt szeretné bizonyítani, hogy a belgák rabszolgaként bánnak a helyiekkel. Karaktere többször jókor van jó helyen és számtalan alkalommal ad lehetőséget némi humor megjelenésére, olykor a legfeszültebb pillanatokban is.
  A gonosz szerepében Christoph Waltz szintén tökéletesen gyűlölhető, szóval róla ennyit 😉

  Ha eltekint az ember az életszerűtlenségektől és hagyja, hogy beszippantsa a film világa, akkor szerintem klassz élmény, én a 3D-t is kifejezettem élveztem a filmben.
  Szóval aki nem valami döbbenetesen váratlan és nagy dologra vágyik, annak szerintem tetszhet a film, szóval a bevételi adatok nem kell, hogy elriasszanak bárkit is. 🙂

  • Köszi az ajánlót! 🙂 Mindenképpen megnézem majd a filmet, nagyon felkeltetted most az érdeklődésem. Eddig inkább negatívat olvastam a filmről, úgyhogy visszaadtad a reményt 🙂